Υπόθεση Ρωμανού-ΜΜΕ: Στο ίδιο έργο θεατές…

«Παλιά μου τέχνη, κόσκινο» είναι μια φράση που μπορεί να περιγράψει την παράδοση των ΜΜΕ στην κατασυκοφάντηση προσωπικών και συλλογικών αγώνων.
Ειδικά για την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού και την επιλεκτική πληροφόρηση των ΜΜΕ, η συνέλευσή μας τοποθετήθηκε σε πρόσφατοκείμενό της, όπου έγινε σαφές ότι ο δρόμος που επιλέγεται σε περιπτώσεις, όπως αυτή, έχει ως εξής: αποσιώπηση-επιλεκτική/αποσπασματική πληροφόρηση-παραπληροφόρηση/διαστρέβλωση.
Τη στιγμή λοιπόν, που ο Νίκος Ρωμανός μετρούσε 30 μέρες απεργίας πείνας, τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ προπαγάνδας και δημοσιοΚαφρίλας, προσπαθώντας να βγάλουν λάδι τις κυβερνητικές επιλογές και παράλληλα να κατασυκοφαντήσουν τον 21χρονο και τους αλληλέγγυους προς αυτόν.
Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα από τα «μαργαριτάρια» των τελευταίων ημερών…

 Η «Ημερησία» συνοδεύει την πορεία που πραγματοποιήθηκε για τον Νίκο Ρωμανό στις 3/12 χρησιμοποιώντας… φωτογραφία από το Μεξικό ως στιγμιότυπο! 
«Ρεπορτάζ» του ΑΝΤ1 για την κατάληψη στη ΓΣΕΕ: Χωρίς να αναφέρεται πουθενά ότι πρόκειται για πλάνα αρχείου, ο ΑΝΤ1 επιλέγει να σπείρει τον πανικό («κερασάκι» στην τούρτα το ορθογραφικό λάθος στο «ΑΝΡΧΙΚΟΙ»!)
Το MediaSoup, από την άλλη, θέλησε να μας πείσει ότι υπάρχουν οι «κακοί» γιατροί και νοσοκόμοι που εισβάλλουν στο δωμάτιο του 21χρονου, ωστόσο τους σταματούν οι «καλοί» αστυνομικοί, προστατεύοντας (!!!) τον απεργό πείνας. 
Το «Πρώτο Θέμα» δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των «μαργαριταριών», αφού η λάσπη του σε τέτοιες περιπτώσεις θεωρείται δεδομένη. Κάπως, έτσι λοιπόν, το μέσο του κομιστή επέλεξε να φιλοξενήσει την πρόσφατη επιστολή του Νίκου Ρωμανού, κάνοντας μερικές τροποποιήσεις κατά το δοκούν.
Διαβάστε και ΕΔΩ.
Το «Πρώτο Θέμα» του εξώφυλλου του δολοφονημένου Π. Φύσσα κυκλοφόρησε την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου με το παραπάνω εξώφυλλο, ενώ στη web έκδοσή του ο κομιστής υπογράφει άρθρο υπό τον τίτλο «Μάθε, παιδί μου, από καλάσνικοφ!
Τι, φλώροι είμαστε;», όπου λίγο-πολύ υποβαθμίζει την υπόθεση, διαμαρτύρεται για τη μη τήρηση της νομιμότητας και… παραδίδει μαθήματα απεργίας πείνας (!).
Στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα στην επέτειο των 6 χρόνων από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, το Mega επέλεξε να «βαφτίσει» ως εργαζόμενους τους αναρχικούς που έσβησαν τη φωτιά στα Zara στη Θεσσαλονίκη…
ενώ στο ίδιο κανάλι καταγράφεται η στιγμή που ΜΑΤατζής τοποθετεί μολότοφ σε σάκο διαδηλωτή. Πέραν του γεγονότος, εντύπωση παρουσιάζει το πώς «ντύνεται» το βίντεο με την περιγραφή της δημοσιογράφου.
Φυσικά, από τα «διαμάντια» των ημερών δεν έλειψε ο ΑΝΤ1 και το «αερομεταφερόμενο τάγμα αναρχικών», που πραγματοποιούσαν παρκούρ στις ταράτσες των Εξαρχείων ρίχνοντας «εκατοντάδες μολότοφ… αν όχι χιλιάδες»!
Και επειδή καθεστωτικά ΜΜΕ χωρίς αποσιώπηση δεν υπάρχουν, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις ορδές ασφαλιτών, που κυκλοφόρησαν ως εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα κανάλια δεν είδαμε ούτε έναν! Δείτε το βίντεο εδώ.
Πολλοί δημοσιογράφοι κάνουν «καλά» τη δουλειά τους, όπως φαίνεται από τα παραπάνω, αλλά δεν τους αρκεί, επιδιώκουν να μην αφήνουν και κανέναν άλλο να μιλάει διαφορετικά. Αναφερόμαστε στη δημοσιογράφο Ελένη Ανδριανού και την παραπομπή της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με πρωτοβουλία από το γνωστό παρεάκι που στηρίζει με συνέπεια την παράταξη της προέδρου, Μαρίας Αντωνιάδου. Η παραπομπή έγινε με βάση ανάρτηση στο facebook όπου η συνάδελφος, ανάμεσα σε άλλα, γράφει: «Ούτε μια λέξη δεν βρήκατε να πείτε για ένα παιδί που αργοπεθαίνει. Για να σεβαστούν επιτέλους οι κυβερνώντες τα δικαιώματα του…Δεν γίνεται να σας προσφωνώ πια συναδέλφους..Δεν είμαστε συνάδελφοι…»