«Εορταστικό» πογκρόμ κατά μεταναστών

Στη σύλληψη 51 μεταναστών προχώρησαν άντρες του Λιμενικού σε περιοχές κοντά στο Φαρμακονήσι, την Ικαρία, τη Λέσβο και την Πάτρα το τελευταίο 24ωρο

Αναλυτικά, 19 μετανάστες συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή του Μανταμάδου στη Λέσβο, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Δεκαεπτά μετανάστες συνελήφθησαν, το πρωί της Τρίτης στην παραλία Νελια βόρεια της Ικαρίας, ενώ δέκα μετανάστες, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης στις ανατολικές ακτές του Φαρμακονησίου. 
Επίσης, τέσσερις μετανάστες συνελήφθησαν, το απόγευμα της Τρίτης στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών. 
Σύμφωνα με το Λιμενικό, και οι τέσσερις συνελήφθησαν πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, καθώς κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Τέλος, σε άλλη έρευνα επίσης στον νότιο λιμένα Πατρών, οι αρχές συνέλαβαν 51χρονο αλλοδαπό διακινητή, τη 46χρονη συνεργό του και ένα 40χρονο μετανάστη. 

thepressproject