Τα “Καλιαρντά” στο Booze

Tι πιο ενδιαφέρον για το βράδυ του Σαββάτου απο το να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ “Καλιαρντά” σε ενα απο τα πιο underground μαγαζιά της πολης ;

Η Πάολα Ρεβενιώτη και η κινηματογραφική ομάδα Paola Team Documentaries, παρουσιάζουν στις 27 Δεκεμβρίου, στο Booze: UPstairs, το πρώτο τους μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα τα Καλιαρντά.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19.30, ενώ η προβολή θα ξεκινήσει στις 20.30 αυστηρά.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές και πάρτυ με dj τους Seraphic Deviltry & Trela.
Επιμέλεια: Ιωάννα Κανελλοπούλου

Όποιος ενδιαφέρεται, θα έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την ομάδα μέσω του DVD των “Καλιαρντών”, που θα διατίθεται μετά την προβολή.

Μίλησαν για τα καλιαρντά
Ντίνος Χριστιανόπουλος, Νανά, Θανάσης Σκρουμπέλος,
George Le Nonce, Κώστας Κανάκης, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Τέτα, Ηρακλής Δούκας, Γιώργος Τσιτιρίδης, Θωμάς Κοροβίνης, Γιάννης Παλαμιώτης, Φώτης Παπαδόπουλος


Τα καλιαρντά ήταν η κρυφή γλώσσα τον ομοφυλόφιλων της Ελλάδας από τη δεκαετία του ’40 μέχρι και την αρχή της μεταπολίτευσης. Η Πάολα πρόλαβε τη χρήση των καλιαρντών στο τέλος της, τη δεκαετία του ’80, στον κήπο του Ζαππείου (Ζαρντέν), στην πιάτσα, αλλά ακόμα και στην επαρχία, οπού ταξίδεψαν τα καλιαρντά.
“Ενώ ξεκινήσαμε για να καταγράψουμε απλώς την ιστορία των καλιαρντών, στην πορεία συνειδητοποιήσαμε ότι παράλληλα παρακολουθούσαμε και την εξέλιξη της ομοφυλόφιλης ζωής στην Ελλάδα κατά τον εικοστό αιώνα.
Προέκυψαν θέματα όπως ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, τα στέκια, τα προβλήματα των ανθρώπων τότε και πώς σταδιακά οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση.

Στο ντοκιμαντέρ συναντάμε θεωρητικούς (ανθρωπολόγους- γλωσσολόγους- συγγραφείς- ποιητές) καθώς και άτομα της πιάτσας με βιωματική γνώση του θέματος. “

verge