Δολοφονία ανήλικου Παλαιστίνιου από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής – άλλος ένας ανήλικος τραυματίας

Ένας ανήλικος Παλαιστίνιος νεκρός, και άλλος ένας ανήλικος Παλαιστίνιος τραυματίας, από τα πυρά των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής, κοντά σε τσεκπόιντ, νότια της Νάμπλους, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ένας ανήλικος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής κοντά στο σημείο ελέγχου (τσεκπόιντ) Ταπουάχ, νοτίως της Νάμπλους, στη βόρεια Δυτική Όχθη, τη Δευτέρα.

 

Τοπικές παλαιστινιακές πηγές δήλωσαν στο Μαάν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον δύο νεαρών Παλαιστινίων στην περιοχή Τζαμπάλ Σμπέιχ, μέσα στο χωριό Μπέιτα, κοντά στο τσεκπόιντ Ταπουάχ, που είναι επίσης γνωστό στους Παλαιστίνιους ως Ζαατάρα.

Ο 17χρονος Ιμάμ Τζαμίλ Άχμαντ Ντουεϊκάτ έπεσε νεκρός με μια ισραηλινή σφαίρα στην καρδιά, καθώς περπατούσε με ένα φίλο του.

Ο Ναέλ Ταλάτ Θιάμπ, επίσης 17 ετών, που κι αυτός πυροβολήθηκε από τους Ισραηλινούς στρατιώτες, αλλά κατάφερε να ξεφύγει μόνο με μια σφαίρα στο πόδι, δήλωσε στο πρακτορείο Μαάν, από το κρεβάτι του στο δημόσιο νοσοκομείο Ραφίντια, στη Νάμπλους, ότι εκείνος και ο Ντουεϊκάτ είχαν μόλις φύγει από το σχολείο, όταν ο φίλος του πυροβολήθηκε «εν ψυχρώ»

Ο Θιάμπ διαψεύδει τους ισχυρισμούς των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, ότι οι 2 Παλαιστίνιοι έφηβοι πετούσαν πέτρες.

Ο Ντουεϊκάτ είναι ο 50ός Παλαιστίνιος που σκοτώνεται στη Δυτική Όχθη από τους Ισραηλινούς στρατιώτες μέχρις στιγμής, φέτος, ενώ τουλάχιστον 2235 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί συνολικά από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, συμπεριλαμβανομένων αυτών στη Γάζα.

Παρόλο που σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση ο Ιμάμ θα έπρεπε να ταφεί τη Δευτέρα το βράδυ, η οικογένειά του ζήτησε να διεξαχθεί νεκροψία στη σορό του για να «τεκμηριωθούν τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής».

Η κηδεία του θα ξεκινήσει από το νοσοκομείο Ραφίντια, την Τρίτη στις 10.00 π.μ.

Η Φατάχ ανακοίνωσε δημόσιες εκδηλώσεις προς τιμήν του νεκρού νέου, ο οποίος, όπως αναφέρει, ήταν «μέλος και υποστηρικτής» της οργάνωσης.

 Πηγές: Maan[1], Maan[2] , PIC

www.intifada.gr