Το 13ο χτύπημα της 17Ν

Ήταν Τρίτη 10 Ιανουαρίου 1989, 8.10 το πρωί, όταν λίγα μέτρα πιο κάτω από το σπίτι του στου Ζωγράφου, πυροβολείται στα πόδια και τραυματίζεται ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Ανδρουλιδάκης.

Ο εισαγγελέας μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όμως τα τραύματα είναι σοβαρά και οι γιατροί του ακρωτηριάζουν και τα δυο πόδια. Ακριβώς ένα μήνα μετά, στις 10 Φεβρουαρίου 1989 πεθαίνει κυρίως από επιπλοκές των τραυμάτων του.

Σε προκήρυξη της η 17Ν, είχε αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα στον εισαγγελέα λέγοντας ότι ο Ανδρουλιδάκης, είχε εισηγηθεί την απαλλαγή της οικογένειας Τσάτσου (τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ ”Ηρακλής”) για σκάνδαλα στη βιομηχανία.

Σε επόμενη προκήρυξή της, η 17Ν κατηγορούσε το σύστημα υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ”αν είχε παρασχεθεί στον Ανδρουλιδάκη η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, θα πήγαινε σπίτι του σε τέσσερις-πέντε μέρες”

Για το χτύπημα στον Ανδρουλιδάκη, ο Βασίλης Τζωρτζάτος μετά την σύλληψή του είχε καταθέσει ότι συμμετείχε αυτός μαζί με τους Δημήτρη Κουφοντίνα και Αλέκο Γιωτόπουλο.

Τον Γιωτόπουλο μάλιστα είχε ”δείξει” ως τον άνθρωπο που είχε πυροβολήσει τον Ανδρουλιδάκη 3-4 φορές στα πόδια.Μετά την σύλληψή του και ο Κωνσταντίνος Τέλιος είχε καταθέσει ότι συμμετείχε στο χτύπημα.

Το 38άρι περίστροφο με το οποίο είχε χτυπηθεί ο εισαγγελέας, βρέθηκε στην γιάφκα της οδού Πάτμου 84 σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας το 2002

hronologio