Μαζική η αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στην φιέστα της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια

Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική πορεία που διοργάνωσε ο Αντιφασιστικός

συντονισμός Αθήνα και Πειραιάια ενάντια στην φιέστα της Χρυσής Αυγής

για τα Ίμια με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερους από 4.000

διαδηλωτές που φωνάζουν το σύνθημα «λευτεριά στο λαό, θάνατος στο

φασισμό».

b8snlobiqaaok1l_2

Πριν λίγη ώρα η πορεία έφτασε στην Βουλή όπου είχαν απομακρυνθεί τα γνωστά κάγκελα που ήταν τοποθετημένα το προηγούμενο διάστημα με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα. Χωρίς κλούβες και τα ξενοδοχεία περιμετρικά της πλατείας. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατηφόρισαν προς την Πανεπιστημίου. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά οι αστυνομικοί ήταν αφοπλισμένοι

Στην πορεία συμμετέχει με πανό και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με σύνθημα «Στο μέλλον μας δεν χωράει ο φασισμός, τον κάνουμε παρελθόν», το σύνθημα στο κόκκινο πανό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Η πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίαςμε την παρουσία της αστυνομίας να είναι διακριτική. Ταυτόχρονα μερικές δεκάδες χρυσαυγίτες έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών στη Β. Σοφίας

Το κάλεσμα του Αντιφασιστικού συντινισμού Αθήνα και Πειραιά

«Τα αποτελέσματα των εκλογών σε συνδυασμό με την εκδήλωση τραμπούκικων/φασιστικών επιθέσεων αποδεικνύουν με εμφατικό τρόπο αυτό που το αντιφασιστικό κίνημα λέει εδώ και καιρό. Η ΧΑ και ο φασισμός δεν πρόκειται να τελειώσουν με τις διώξεις και τις δίκες των νεοναζί (οι οποίες δεν λένε και να αρχίσουν) Όσο πλησιάζει η ώρα της λήξης του ορίου αποφυλάκισης (τέλη Φλεβάρη) του αρχηγού και των άλλων «στελεχών», η ΧΑ θα επιχειρήσει να ανασυντάξει τις δυνάμεις της πολιτικά και στον δρόμο. Σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκει να ξαναστήσει μια ναζιστική φιέστα στο κέντρο της Αθήνας χρησιμοποιώντας την επέτειο των Ιμίων» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Το αντιφασιστικό κίνημα θα πρέπει να απαντήσει ενωμένα, μαζικά και μαχητικά.Μετά την πτώση της λαομίσητης κυβέρνησης και μπροστά στην δύσκολη αλλά και ελπιδοφόρα ιστορική περίοδο που διανύουμε οφείλουμε να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας και να παραμείνουμε αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα για την συντριβή των ταγμάτων εφόδου και των φασιστικών συμμοριών.Η οριστική φυγή αυτών που βύθισαν την κοινωνία στην εξαθλίωση και τον αυταρχισμό, αυτών που άνοιξαν τον δρόμο στους φασίστες, θα κριθεί στο δρόμο και στους λαικούς αγώνες οι οποίοι για να νικήσουν πρέπει να τσακίσουν όποιον εχθρό βρεθεί στο δρόμο τους» τονίζει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός προσθέτοντας πως «σε αυτές τις συνθήκες απαιτούμε από την νέα κυβέρνηση που ψηφίστηκε από τον λαό, ο οποίος και όλη την προηγούμενη περίοδο έδωσε σπουδαίες μάχες ενάντια στον φασισμό, να σπάσει έμπρακτα την λογική των ίσων αποστάσεων απέναντι στους αντιφασίστες και στους δολοφόνους της ΧΑ και να πάρει την ξεκάθαρη και αναγκαία στάση της «καμίας ανοχής στους εχθρούς της ελευθερίας» μην επιτρέποντας στους νεοναζί να παρελάσουν ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας».

Είμαστε πολλοί, είμαστε περισσότεροι, είμαστε πιο δυνατοί.

Κάλεσμα Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Στην πορεία καλεί και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «την ώρα που ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία, γεμίζουν με αισιοδοξία από την πτώση της πιο ακροδεξιάς και αντιλαϊκής κυβέρνησης που γνωρίσαμε τα τελευταία πολλά χρόνια και την ανάδειξη, για πρώτη φορά, μιας κυβέρνησης που είναι διατεθιμένη να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των πολλών ενάντια στα κέρδη των λίγων, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, με βάση την εκλογική τους επιβίωση, θέλουν να στείλουν το σήμα ότι είναι εδώ για να ανακόψουν αυτό το ρεύμα, παίζοντας το παιχνίδι της τρομοκρατίας και της καταστολής του λαϊκού κινήματος, ήδη από την ημέρα των εκλογών με την επίθεση των φασιστών σε αγωνιστές στο Κερατσίνι.»

«Το αντιφασιστικό κίνημα, που υπήρξε μεγάλο και ζωτικό κομμάτι του ευρύτερου μαζικού κινήματος που οδήγησε σε αυτή τη μεγαλειώδη ανατροπή στη χώρα μας, θα πρέπει να αποδείξει και τώρα, σε αυτό το νέο τοπίο, πως παραμένει προσηλωμένο στον αγώνα «από τα κάτω» για την εξάλειψη των φασιστικών και ρατσιστικών ιδεών και πρακτικών στην ελληνική κοινωνία».

«Στο ίδιο μήκος κύματος και η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη, το αυτονόητο: πως καμία σχέση δεν έχει με την επαίσχυντη θεωρία των δύο άκρων που όλο το προηγούμενο διάστημα λειτούργησε ως το άλλοθι για να χτυπιούνται βάναυσα από την κρατική καταστολή, οι μαζικές κι ειρηνικές δράσεις του αντιφασιστικού κινήματος».

«Καλούμε τις νέες και τους νέους, και κάθε προοδευτικό πολίτη, να δώσουν μαζικά το παρόν στην αντιφασιστική κινητοποίηση το Σάββατο 31/01, στις 17:00, στην Ομόνοια».

*φώτο Μάκης Συνοδινός

Δρομογράφος

alterthess