«Το φάρμακο που σκοτώνει» βίντεο

Ένα ντοκιμαντέρ του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου για τις επιπτώσεις της λιτότητας στην υγεία των ανθρώπων

austerity-kills-2yii93xvix8vvu8y404tu2

Τι είναι αυτό που εξοντώνει τις κοινωνίες και τι τις κάνει πιο δυνατές;

Ένα ντοκιμαντέρ με αφορμή την αναπάντεχη -αλλά όχι τυχαία- συνάντηση με τον David Stuckler, καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αναγνωρισμένο για τις τεκμηριωμένες μελέτες του σχετικά με τις επιπτώσεις της λιτότητας στην υγεία των ανθρώπων.

Μια διαδρομή στην ιστορία σε εποχές κρίσης.

Από τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Ύφεση στην μετα-κομμουνιστική Ρωσία και από εκεί στην σημερινή Ελλάδα και την Ισλανδία. Οικονομικοί πόλεμοι, ανθρωπιστικές κρίσεις, θανάσιμες πολιτικές και λαοί που αντιστέκονται.

Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι προϊόν συνεργασίας του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου» με πολίτες της πόλης. “Όσοι συμμετείχαμε στην δημιουργία του ανταμειφθήκαμε με αυτή τη χαρά και την πληρότητα που γεννιέται όταν αγωνιζόμαστε “μαζί” για τις κοινές μας αξίες” σημειώνουν οι δημιουργοί του.

Όμως το ντοκιμαντέρ είναι και μία χρήσιμη ματιά για αυτά που πρέπει να μείνουν πέρα από την όποια διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές. Το τέλος της λιτότητας, η εναντίωση της κυβέρνησης στο “πικρό φάρμακο” της Μέρκελ, αυτό που σκοτώνει την κοινωνία, πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο.

Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ:

Αγώνας Κρήτης