Η γέννα είναι όνειρο-♀ Ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.

Το Birth is a dream είναι ένα πρότζεκτ που καταγράφει τις συνθήκες που γεννούν οι γυναίκες στην Αφρικανική ήπειρο -στις περιοχές κάτω από τη Σαχάρα. Κάθε χρόνο 200 χιλιάδες γυναίκες πεθαίνουν από επιπλοκές στη γέννα ή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Bukavu+HF-01-1-660x440

Ο θάνατος μιας μητέρας είναι μια ανθρώπινη τραγωδία που επηρεάζει τις οικογένειες και την κοινωνία.

Θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του νεογέννητου και κάθε νεαρού παιδιού της οικογένειας και κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επιβίωση στις συνθήκες φτώχιας που ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στις περισσότερες από αυτές τις περιοχές. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να προληφθούν αν οι γυναίκες είχαν πρόσβαση σε καλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες.

Το πρότζεκτ που τρέχει ο Ιταλός φωτογράφος και κινηματογραφιστής Paolo Patrunoείναι εντυπωσιακό, όχι επειδή δεν έχεις ξαναδεί κάτι παρόμοιο, αλλά λόγω της καταγραφής των συνθηκών που γεννούν οι περισσότερες γυναίκες στην Αφρική.

«Ξεκίνησα το πρότζεκτ στο Μαλάουι» λέει «όπου οι τοπικές λέξει για την εγκυμοσύνη είναι pakati και matenda, που σημαίνουν ‘ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο’ και ‘άρρωστος’ αντίστοιχα.

Εκεί συνάντησα την αγγλίδα μαμή Rachel MacLeod, η οποία είχε 14χρονη εμπειρία στην Ισπανία πριν μετακομίσει στο Μαλάουι για να δουλέψει στην πτέρυγα των γεννήσεων στο νοσοκομείο της Bwaila. Εκείνη μου άνοιξε τα μάτια για την τραγική κατάσταση στην Αφρική.

Από το 2011 το ντοκιμαντέρ έχει τραβηχτεί σε περιοχές του Καμερούν, Αιθιοπίας, Μαλάουι, Μοζαμβίκης και Ουγκάντας.

Soft massageBukavu+HF-04PushingBukavu+HF-06Action for a new lifeAt least he arrivedPainBukavu+HF-10Bukavu+HF-11Pain waiting to deliverBukavu+HF-13Bukavu+HF-14Bukavu+HF-15Bukavu+HF-16Bukavu+HF-17Bukavu+HF-18Bukavu+HF-19Bukavu+HF-20Bukavu+HF-21Bukavu+HF-22Bwaila-MU-01Bwaila-MU-16Bwaila-MU-26Kabale-HF-02Kabale-HF-21Kitgum-HF-02Midwives-save-lives-04Midwives-save-lives-07Midwives-save-lives-08Midwives-save-lives-19TBA-Alice-15

 BIRTH is a DREAM

paolopatrunophoto

grekamag