Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές Δομοκού

Οι αλληλέγγυοι έφτασαν με δυο λεωφορεία έξω από τις φυλακές λίγο πριν τις 14:00, έστησαν μικροφωνική εγκατάσταση και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των κρατούμενων απεργών πείνας

Σε εξέλιξη είναι νέα συγκέντρωση συμπαράστασης στους κρατούμενους απεργούς πείνας αυτήν τη φορά στις φυλακές Δομοκού.

Οι αλληλέγγυοι έφτασαν με δυο λεωφορεία έξω από τις φυλακές λίγο πριν τις 14:00, έστησαν μικροφωνική εγκατάσταση και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των κρατούμενων απεργών πείνας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ζητούν επίσης την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, καθώς επίσης και την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας.

Έξω από τις φυλακές υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη, που παρακολουθεί διακριτικά από απόσταση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει εντάσεις και επεισόδια.

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως έγινε γνωστό μόλις χθες, με το πολυνομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση καταργούνται οι φυλακές τύπου Γ΄ (υψίστης ασφαλείας).

Η απεργία πείνας των κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου και συμμετέχουν οι: Δημήτρης Κουφοντίνας, Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης, Αντώνης Σταμπούλος, Τάσος Θεοφίλου, Φοίβος Χαρίσης, Αργύρης Ντάλιος, Γεώργιος Σοφιανίδης και Γιώργος Καραγιαννίδης.

left.gr