Σε είπαν πούστη;

Αγαπητές Νεράιδες καλησπέρα σας

Στο θέμα μας. Διάβασα εξοργισμένος το γράμμα του απελπισμένου μαθητή με τον καθηγητή του. Θα ήθελα να απευθυνθώ λίγο, εάν μου επιτρέπετε, στον φίλο μας. Κυρίως λόγω εμπειρίας επειδή και εμένα κάποια στιγμή στη ζωή μου μου τέθηκε αντίστοιχο ερώτημα.

Εγώ κατά τύχη ήμουν μεγαλύτερος και πολύ λιγότερο φοβισμένος και πιο συνειδητοποιημένος. Ήμουν φαντάρος και κάποιος άλλος φαντάρος, κλασσική περίπτωση κάγκουρα, από τη μονάδα μου με ρώτησε μπροστά σε κόσμο:
– Ρε συ αφού εσείς οι αδερφές δε γεννάτε παιδιά πως αναπαράγεστε?
Φυσικά σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο του απάντηση που ξεστόμισα (χωρίς να το σκεφτώ καθόλου) ήταν:
– Και που ξέρω εγώ ρε μαλάκα ρώτα τον πατέρα σου. Αυτός ξέρει.

Εννοείται ότι επικράτησε σιγή, αυτός κατάπιε κρεμάστρα, και ο εν λόγω κάγκουρας έγινε ο περίγελος της μονάδας για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Στο μικρό μας φίλο λοιπόν θα του πρότεινα την επόμενη φορά που ο καθηγητής του κάνει την ερώτηση της Βλαχοπούλου (ω ναι φιλαράκο μου ο καθηγητής σου κρύβει μία Ρένα Βλαχοπούλου μέσα του. Αυτή έθεσε το καίριο ερώτημα πρώτη και ακολούθησε η Ντένη Μαρκορά) να του δώσει την παραπάνω απάντηση με πιο κόσμιο τρόπο, δλδ χωρίς το μαλάκα και στο δεύτερο πληθυντικό. Εάν μετά από αυτό έχει το θάρρος/θράσος/κουράγιο να σου απαντήσει μπορείς να του πεις να σταματήσει να κάνει τη Βλαχοπούλου. Αυτός είναι αρκετά μεγάλος για να ξέρει από πού έχει ξεσηκώσει την ατάκα. Ό,τι και να σου κάνει μετά να ξέρεις έχεις νικήσει.

Φυσικά αυτό σαν συμβουλή εγώ θα το εφάρμοζα γενικότερα. Σε λένε «πούστη». Ρώτα τους αμέσως τι ζόρι τραβάνε και άν θέλουν να τους ρίξεις ένα πούτσο. Πες τους ότι δε θα τους κάνεις τη χάρη. Έχε υπόψη σου ότι ο σεβασμός κερδίζεται δεν αποδίδεται χωρίς μάχη.

Ο φόβος είναι κάτι που όλοι το αισθάνονται και το μυρίζουν και κατά συνέπεια κάνουν επίθεση. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ακόμη και ας φάμε τα μούτρα μας. Γινόμαστε πιο δυνατοί για την επόμενη φορά.

Πολλά φιλιά και σόρρυ αν σας κούρασα. Βγήκα από τα ρούχα μου (και χωρίς να το ευχαριστηθώ στο τέλος) με το γράμμα του φίλου μας.

Ζουπερ Queer

10percent.gr