Νεκρός εργάτης στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

Μία ακόμα εργοδοτική δολοφονία σημειώθηκε στην  ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Κερατσίνι.

CAyQ1TtUkAEuwHm

Νεκρός είναι  ένας  εργάτης σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων της hellenic seaways που ανήκει στη minoan lines,  απο πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο πλοίο High Speed 5.

Η φωτιά ξεκίνησε από το κατάστρωμα κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και αμέσως επεκτάθηκε και στο υπόλοιπο πλοίο.Ας είναι τελευταίο αυτό το αίμα που χύνεται  στον βωμό του κέρδους των αφεντικών.

Ένας νεκρός εργάτης εντοπίστηκε από την πυροσβεστική στη διάρκεια της κατάσβεσης της μεγάλης σε έκταση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Μάρτη, στο πλοίο «Χάι Σπιντ 5», στο Κερατσίνι.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο επιβατηγό πλοίο, που βρισκόταν για επισκευή στο Μώλο Κερατσινίου. Δυστυχώς λίγο αργότερα εντοπίστηκε το πτώμα του άτυχου  άνδρα, απανθρακωμένο, στο κατάστρωμα του πλοίου.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον 50χρονο ηλεκτρολόγο,Κοσμά Κοντόζη, μέλους του πληρώματος του High Speed 5.

Το πλοίο βρίσκοταν εκεί για εργασίες μετασκευής.

Πάντως, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ενώ έγινε ταυτοποίηση των εργαζομένων στα συνεργεία επισκευής δεν έχει γίνει το ίδιο και με το πλήρωμα του πλοίου με ευθύνη της εταιρείας.

Ερωτηματικά υπάρχουν επίσης για το αν λειτούργησαν ή αν ήταν σε θέση να λειτουργήσουν όλα τα συστήματα πυρασφάλειας (fire, σπρίγκλερ κλπ).

omniasuntcommunia.