Στα χέρια ενόπλων ο εισαγγελέας της υπόθεσης της δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν

Σοκ προκαλούν εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο και δείχνουν τον εισαγγελέα στην υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, να κρατείται όμηρος από μέλη της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DHKP-C.

ImageHandler2

Ο δικαστής χειρίζεται την υπόθεση του νεαρού Μπερκίν Ελβάν ο οποίος είχε χτυπηθεί από δακρυγόνο στις διαδηλώσεις για το Γκεζί το 2013, έπεσε σε κώμα και απεβίωσε το 2014 – Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους οι απαγωγείς λένε ότι στις 15:36 θα σκοτώσουν τον εισαγγελέα – Αφήστε τον ελεύθερο, λέει ο πατέρας του νεκρού 15χρονου

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ μέλη της DHKP-C εισέβαλαν το πρωϊ τη Τρίτης στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν ο εισαγγελέας. Αρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί μέχρι που το κτήριο άδειασε. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί αυτή τη στιγμή στο σημείο.
Στις εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει βλέπουμε μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης να έχει βάλει στον κρόταφο του εισαγγελέα Μεχμέτ Σαλίμ ένα όπλο και με το άλλο χέρι να του έχει φιμώσει το στόμα με ένα μαντήλι.

Στο σημείο έχουν καταφτάσει ομάδες SWAT της τουρκικής αστυνομίας και υπάρχουν πληροφορίες ότι ετοιμάζεται επιχείρηση για έφοδο στο κτήριο.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, όλα έγιναν όταν μέλη της DHKP-C εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν ο εισαγγελέας. Αρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί μέχρι που το κτήριο άδειασε.

Στις 12:36, έπιασαν όμηρο τον Μεχμέτ Σαλίμ στον 6ο όροφο του κτηρίου και από τότε απειλούν να τον σκοτώσουν, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Οι δράστες, μάλιστα, έχουν δώσει χρονικό περιθώριο μόλις τριών ωρών. Συγκεκριμένα, λένε πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους στις 15:36 θα σκοτώσουν τον εισαγγελέα, που είναι επικεφαλής της υπόθεσης δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Πιο αναλυτικά, ζητούν οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον 15χρονο να ομολογήσουν την πράξη τους σε απευθείας μετάδοση, να καταπέσουν οι κατηγορίες εναντίον όλων όσοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν και τέλος να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξοδός τους από το κτήριο του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις για την πράξη τους.

Σημειώνεται πως ο ανήλικος Ελβάν είχε τραυματισθεί από την αστυνομία στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013 και κατέληξε τον Μάρτιο του 2014, υποκύπτοντας στα τραύματά του.


Ο 15χρονος είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από το περίβλημα ενός δακρυγόνου και παρέμενε σε κώμα επί 269 ημέρες πριν καταλήξει.

Αφήστε τον ελεύθερο,  λέει ο πατέρας του 15χρονου

Στο άκουσμα της είδησης της ομηρίας του εισαγγελέα, η αντίδραση της οικογένειας του άτυχου 15χρονου ήταν άμεση. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του, Σαμί Ελβάν, είπε πως ο εισαγγελέας πρέπει να απελευθερωθεί, τονίζοντας ότι το αίμα δεν μπορεί να ξεπλυθεί με αίμα. 

protothema.gr

Lefteria:

Διαβάστε επίσης

Ζωντανή μετάδοση από το κτίριο της Εισαγγελίας στην Κωνσταντινούπολη

http://www.milliyet.com.tr/Milliyet-Tv/video-izle/CANLI-YAYIN-gznnh72esgvC.html

Prosecutor in case into killing of Gezi's youngest victim taken hostage in Istanbul courthouse

Istanbul prosecutor taken hostage in courthouse by far-left Turkish group