Χρυσές αποζημιώσεις δημάρχων της ΚΕΔΕ!- Ακόμα και για υπογραφές εισπράττουν 1.000 €!

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στέλεχος της ΝΔ, Γιώργος Πατούλης επικαλείται τον κίνδυνο κατάρρευσης της αυτοδιοίκησης αν τα αποθεματικά των δήμων μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Και η ΚΕΔΕ, τόσο το συμβούλιό της όσο και το πρόσφατο «συνέδριο της χλιδής» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), όπως ονομάστηκε το προχθεσινό συνέδριο της Χαλκιδικής, στο πολυτελές Πόρτο Καράς, αρνείται να δώσει αποθεματικά, για τον ίδιο λόγο και θέτει τον όρο: αν η κυβέρνηση αναγνωρίσει δημόσια ότι έχει πρόβλημα η χώρα, θα μεταφερθούν τα αποθεματικά.

Θα σκεφτεί κανείς ότι οι δήμαρχοι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, δεν δίνουν τα χρήματα γιατί λείπουν από τους δήμους και πρέπει να βγάλουν «κι από τη μύγα ξύγκι» για να τους κρατήσουν ανοικτούς.

Κι όμως, κάθε άλλο παρά αυτό δείχνει η πρακτική των ηγητόρων. Η ηγεσία των δημάρχων, της ΚΕΔΕ δηλαδή, ενώ φωνάζει για το «δημοτικό χρήμα που δεν υπάρχει», οι ίδιοι οι ηγήτορες δεν το λυπούνται και τόσο, εφόσον πρόκειται για τον εαυτό τους. Το Candianews παρουσιάζει σήμερα στοιχεία από τις επίσημες αποφάσεις της ίδιας της ΚΕΔΕ, τα οποία αφορούν στις αποζημιώσεις και τα οδοιπορικά που εισπράττουν οι «κεφαλές» της αυτοδιοίκησης μόνο για τις συνεδριάσεις και τις συναντήσεις. Το… μεροκάματο δεν είναι και τόσο ευκαταφρόνητο, αφού συνήθως φτάνει τα 850-1050 ευρώ και σε ελάχιστες περιπτώσεις κάτω από τα 850 ευρώ! Για κάθε παρουσία του στην Αθήνα το κάθε μέλος της διοίκησης της ΚΕΔΕ ή των επιτροπών εισπράττει αυτά τα ποσά. Ακόμα και για υπογραφές να εμφανιστεί κάποιος στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων θα εισπράξει αυτά τα 1.000 ευρώ! Όπως είναι η περίπτωση του ΓΓ του ΔΣ, ο οποίος όταν εμφανιστεί για να υπογράψει απλώς έγγραφα φεύγει με 1.050 ευρώ… πλουσιότερος! Κι αυτό συμβαίνει αρκετές φορές κάθε μήνα…

Ανάλογες είναι οι αποζημιώσεις όχι μόνο για τα συμβούλια, αλλά ακόμα και για μια συνάντηση με εκπροσώπους φορέων ή πολιτικούς παράγοντες.

Ας λάβουμε υπόψιν ότι τα μέλη του ΔΣ συχνά συμμετέχουν σε πάνω από μία συνεδριάσεις (σε επιτροπές κλπ) ή σε συναντήσεις…

Δείτε στη συνέχεια μερικά ενδεικτικά ντοκουμέντα που φέρνουμε στο φως και τα οποία δείχνουν ότι η ηγεσία της ΚΕΔΕ μάλλον υποκριτικά κάνει αναφορές για το δημοτικό χρήμα, καθώς η ίδια το σκορπά προκλητικά, με ημερήσιες αποζημιώσεις που αντιστοιχούν ακόμα και σε πάνω από 2 μηνιάτικα συνταξιούχων ή νέων εργαζομένων, επιδόματα ανέργων κλπ. Σημειωτέον ότι δεν κάνουμε αναφορά στις τακτικές, μηνιαίες απολαβές των δημάρχων.

Μια ακόμα σημείωση: το  Δ.Σ της ΚΕΔΕ έχει 31 μέλη, ενώ το Εποπτικό είναι 7μελές.

Δείτε τα στοιχεία

-Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την 16η Απριλίου 2015, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα.

ΔΣ ΚΕΔΕ 16-4-2015

-Συνάντηση εργασίας με την Νομική Υπηρεσία της ΚΕΔΕ, του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ, Δημοτικού Συμβούλου Έδεσσας, Ιωάννη Μουράτογλου, την 15η Απριλίου 2015, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα.

ΓΓ ΚΕΔΕ 15-4-15

-Παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ, Ιωάννη Μουράτογλου, Δημοτικού Συμβούλου Έδεσσας, για υπηρεσιακούς λόγους, (συνυπογραφή αποφάσεων), στα γραφεία της ΚΕΔΕ, την 8η Aπριλίου 2015, στην Αθήνα.

ΓΓ ΚΕΔΕ 8-4-15

-Συμμετοχή σε συναντήσεις εργασίας με την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, καθώς και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την 6η Aπριλίου 2015, αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν 8 μέλη της ΚΕΔΕ, ανάμεσά τους, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Πύλου – Νέστωρος, Δημήτρης Καφαντάρης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας, Γιάννης Μουράτογλου κα.

Παυλόπουλος 6-4-15

-Συνεδρίαση Επιτροπής «Αγροτικής Ανάπτυξης» της ΚΕΔΕ, στις 2 Απριλίου 2015, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα.

Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης 2-4-15

-Συμμετοχή του εκπροσώπου της ΚΕΔΕ,  Κωνσταντίνου Τζανακούλη, Δημοτικού Συμβούλου Λαρισαίων, σε συνεδρίαση του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, την 2α Aπριλίου 2015, στην Αθήνα.

ΤΠΚΔ 2-4-2015

-Συνάντηση εργασίας του Προέδρου της Επιτροπής «Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» της ΚΕΔΕ, Δημοτικού Συμβούλου Ορχομενού, Ιωάννη Τσιάμη, την 1η Απριλίου 2015, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα, για την προετοιμασία εισήγησης, εν όψει της Προσυνεδριακής Εκδήλωσης στις 3 Απριλίου, στο Αγρίνιο.

Πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης 1-4-15

-Παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ, Ιωάννη Μουράτογλου, Δημοτικού Συμβούλου Έδεσσας, για υπηρεσιακούς λόγους, (συνυπογραφή αποφάσεων), στα γραφεία της ΚΕΔΕ, την 1η και 2α Aπριλίου 2015, στην Αθήνα.

ΓΓ ΚΕΔΕ 1-2-4-15

-Συμμετοχή πέντε εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, στην 28η Συνεδρίαση Ολομέλειας του Κογκρέσου, στο Στρασβούργο, στις 23 – 26 Mαρτίου 2015.

Στρασβούργο ΚΕΔΕ 23-26-3-2015

-Συμμετοχή του Προέδρου της ΚΕΔΕ,  Γ. Πατούλη, στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στη Νέα Υόρκη.

Πατούλης Νέα Υόρκη

-Συνεδρίαση Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, στις 24 Μαρτίου 2015, στην Αθήνα.

ΔΣ ΚΕΔΕ- 24-3-15

-Συμμετοχή 8μελούς αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, υπό τον πρόεδρο Γ. Πατούλη, σε συνάντηση εργασίας, με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, στα γραφεία του Υπουργείου, στην Αθήνα, την 23η Μαρτίου 2015.

Σταθάκης 23-3-15

-Συνεδρίαση Επιτροπής «Θεσμών και Ισότητας» της ΚΕΔΕ, την 23η Μαρτίου 2015, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα.

Επιτροπή Θεσμών 23-3-2015

-Συνάντηση εργασίας του Προέδρου της Επιτροπής «Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος» της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, (σημείωση Candianews: ο δήμος Κατερίνης πήρε μέρος στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική αλλά και στο προσυνέδριο του Λουτρακίου με… 21 αντιπροσώπους, δαπανώντας κάθε φορά από 10.000) με φορείς του Δικτύου «Μεσόγειος SOS», την 20η Mαρτίου 2015, στην Αθήνα.

Μεσόγειος SOS 20-3-15

-Παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ, Ιωάννη Μουράτογλου, Δημοτικού Συμβούλου Έδεσσας, για υπηρεσιακούς λόγους (συνυπογραφή αποφάσεων) στα γραφεία της ΚΕΔΕ, την 18η Μαρτίου 2015, στην Αθήνα.

ΓΓ υπογραφές 18-3-2015

-Συμμετοχή του εκπροσώπου της ΚΕΔΕ σε συνεδρίαση του, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, την 12η Μαρτίου 2015, στην Αθήνα.

ΤΠΚΔ- 12-3-15

-Συμμετοχή του Δημοτικού Συμβούλου Ήλιδας, Ιωάννη Λυμπέρη, ως εκπροσώπου της ΚΕΔΕ, στην 248η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας την 12η Μαρτίου 2015, στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην Αθήνα.

ΚΕΣΥ 12-3-2015

-Συμμετοχή του εκπροσώπου της ΚΕΔΕ, Δημοτικού Συμβούλου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα, στην 6η κοινή συνεδρίαση των Ολομελειών του Συμβουλίου Ανωτάτης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ) και του Συμβουλίου Ανωτάτης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ), στις 12 Μαρτίου 2015, σε αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Μαρούσι.

ΣΑΠΕ 12-3-2015

-Συνάντηση εργασίας, του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ, Δημοτικού Συμβούλου Έδεσσας, Ιωάννη Μουράτογλου, με τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών, Frederic Vallier, την 12η Μαρτίου 2015, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα.

ΓΓ ΚΕΔΕ 12-3-15

-Συνάντηση εργασίας, του Β΄ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Καραγιάννη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, στα γραφεία του Υπουργείου, την 3η Mαρτίου 2015, στην Αθήνα.

Β αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ- 3-3-2015

-Συμμετοχή του αντιπροέδρου της Επιτροπής «Οικονομικών των Ο.Τ.Α.» της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, στη συνεδρίαση του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, όπου εισηγήθηκε σχετικά με την κατανομή ΚΑΠ έτους 2015, την 11η Φεβρουαρίου 2015, στην Αθήνα.

Αντιπρόεδρος Επιτροπής Θεσμών 11-2-15

-Συνεδρίαση Επιτροπής «Αγροτικής Ανάπτυξης» της ΚΕΔΕ, την 9η Φεβρουαρίου 2015, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα.

Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης 9-2-15

-Συνεδρίαση Επιτροπής «Θεσμών και Ισότητας» της ΚΕΔΕ, την 6η Φεβρουαρίου 2015, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα.

Επιτροπή Θεσμών 6-2-2015

-Συνεδρίαση Επιτροπής «Οικονομικών των ΟΤΑ» της ΚΕΔΕ, την 6η Φεβρουαρίου 2015, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα.

Επιτροπή Οικονομικών 6-2-15

-Συνεδρίαση της Επιτροπής Οργάνωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, την 5η Φεβρουαρίου 2015, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα.

Επιτροπή Οργάνωσης ΚΕΔΕ 5-2-15

-Συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ, υπό την προεδρία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Προέδρου της Επιτροπής «Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας», Γεωργίου Πατούλη, Δημάρχου Αμαρουσίου, την 4η Φεβρουαρίου 2015, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα.

Επιτροπή Υγείας ΚΕΔΕ 4-2-15

candianews.gr