Εκατό Μέρες Αριστερά στην Εξουσία

Οι πρώτες 100 μερες του σύριζα στην εξουσία αναλυτικά:

11150369_1432026790435989_1285225139931888959_n

Οικονομία:

Μνημόνια: Δέσμευση της κυβέρνησης για επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή του μνημονίου μέσω της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη με όλα όσα αυτό συνεπάγεται.

Βασικός Μισθός: παραμένει ως έχει ενώ η υποτιθέμενη αύξηση στα 720 ευρώ, δέσμευση – σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, μετατέθηκε για το τέλος του 2016

ΕΝΦΙΑ: παραμένει ως έχει

ΦΠΑ: παραμένει ως έχει

Καταστολή:

Ομάδα Δέλτα: παραμένει ως έχει

Χημικά: χρησιμοποιούνται κανονικά

Αντιτρομοκρατική: παραμένει ως έχει

Καταλήψεις: η κυβέρνηση απαντάει στην αύξηση των κατειλημμένων χώρων με εισβολές και εκκενώσεις.

Ναζιστικοί θύλακες: παραμένουν ως έχουν. Το μοναδικό που έχει γίνει είναι παρότρυνση του Υπ. Δημόσιας Τάξης για αυτοδιάλυση τους. Η αριστερή κυβέρνηση δεν εχει κάνει καμία κίνηση σχετικά με το γεγονός ότι το 60% των αστυνομικών ψηφίζουν Χ.Α. Όλοι οι διοικητές, υποδιοικητές κτλ παραμένουν στην θέση τους.

Πολιτικοί κρατούμενοι: κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και εν μέρει του κουκουλονόμου μόνο μετα από 40 μέρες απεργίας πείνας πολιτικών κρατουμένων.

Κοινωνία:

Ιδιωτικοποιήσεις: συνεχίζονται κανονικά μέσω του ΤΑΙΠΕΔ

Ανθρωπιστική κρίση: κάποιες παροχές ελάχιστα μεγαλύτερες από το κοινωνικό μέρισμα της κυβέρνησης Σαμαρά.

Στρατόπεδα Συγκέντρωσης: παρά το υποτιθέμενο κλείσιμο τους με την επίσκεψη Πανούση στη Αμυγδαλέζα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσεις σχεδόν στο συνολό τους παραμένουν ως έχουν.

Άσυλο: με τον νέο νόμο θεσπίζεται και από την αριστερή κυβέρνηση η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου αφού σύμφωνα με τον νόμο »στις αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία»

Σκουριές: η επένδυση συνεχίζεται κανονικά.

Διαφθορά: διορισμός του ανθρώπου που συγκάλυψε τις υποθέσεις σχετικά με τις υποκλοπές και τις απαγωγές πακιστανών, πρώην εισαγγελέα Παπαγγελόπουλου σαν υφυπουργού Δικαιοσύνης υπεύθυνου για τη διαφθορά. Τοποθέτηση του Σπύρου Σαγιά στη θέση του γραμματέα της κυβέρνησης.

Ο ίδιος και το δικηγορικό του γραφείο ειδικεύτηκε σε υποθέσεις ιδιωτικοποιήσεων και συμβάσεων παραχώρησης (ΟΛΠ, Cosco, ΟΠΑΠ, ΟΣΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Καζίνο Φλοίσβου, ΔΕΠΑ, Ξενία, Ολυμπιακή Αεροπορία, Κόκκαλης και Intrakat (Καραϊσκάκη), Μελισσανίδης και Aegean) πότε ως εκπρόσωπος του δημοσίου και πότε ως εκπρόσωπος εταιριών.

Διορισμός κατά συρροή ανθρώπων των προηγούμενων κυβερνήσεων σε νευραλγικές θέσεις (Ρουμπάτης στην ΕΥΠ, Ταγματάρχης στην ΕΡΤ κ.α).

Διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους: καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Φασισμός/Βαθύ Κράτος:

Δίκη Χ.Α: ξυλοδαρμός μαρτύρων κατηγορίας ενώ πήγαιναν στη δίκη. Αργότερα η αστυνομία επιτέθηκε στους αντιφασίστες.

Πολιτική αντιμετώπιση της Χ.Α: ξέπλυμα των ναζί στη βουλή από την Ζ.Κωσταντοπούλου που κάλεσε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα να αγωνιστούν από κοινού για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Φασιστικοί θύλακες σε στρατό/δικαιοσύνη : καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Δημόσιος Λόγος:

Όξυνση της εθνικής αφήγησης της κρίσης. Καμία κριτική στην εγχώρια αστική τάξη. Όξυνση της καταστροφολογίας. Εκ των υστέρων ανακάλυψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εν τέλει εκλέχτηκε για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Όξυνση της άνευ ουσίας επικοινωνιακής διαχείρισης της κρίσης.

Διεθνείς σχέσεις:

Στενή συνεργασία με τον χασάπη δικτάτορα της Αιγύπτου Αλ-Σίσι.

Περίθαλψη Ουκρανών ναζί σε ελληνικά νοσοκομεία με πρωτοβουλία του Υπ.Άμυνας Ν.Κοτζιά. Πλήρης ευθυγράμμιση με την Ε.Ε στο ζήτημα της Ουκρανίας.

athens.indymedia.org