Θρησκευτικός σκοταδισμός, χριστεμπορία και «θαύματα» (Βίντεο)

Είναι πραγματικά θλιβερό να παρακολουθείς τόσες μέρες την εξαθλίωση και την αμάθεια –εκεί βρίσκεται η βαθιά πηγή των θρησκευτικών προλήψεων, έλεγε ο Λένιν

– να οδηγούν τεράστια κοπάδια απ’ το θρησκόληπτο ποίμνιο για να προσκυνήσουν  τα κόκαλα  της «αγίας» Βαρβάρας και να προσφέρουν τον «οβολό» τους στα παγκάρια του παπαδαριού με την ελπίδα της αναζήτησης του «ιερού θαύματος».

Όχι, δεν μας εκφράζει αυτό το παραμύθι ότι πρέπει να σεβόμαστε το θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου και τα σχετικά.
Οι κομμουνιστές πρέπει να έχουν ανοιχτό μέτωπο με όλες τις μεταφυσικές δοξασίες και τους εκφραστές τους γιατί η προπαγάνδα και η πολεμική απέναντι τους είναι βασικό στοιχείο για να υποσκαφτεί η επιρροή του αντιδραστικού κλήρου, που υποστηρίζει τις εκμεταλλεύτριες τάξεις και κηρύττει την υποταγή των λαϊκών μαζών στην πλουτοκρατία.

Είναι πλεονασμός να επαναλάβουμε τις θέσεις μας για την θρησκεία αφού τις έχουμε διατυπώσει πολλές φορές. Ειδικά για τα λεγόμενα «θαύματα» μπορείτε να διαβάσετε δυο αναρτήσεις μας εδώ και εδώ.

Παρακάτω ένα βιντεάκι που φτιάξαμε με το τραγούδι του Μανώλη Μητσιά «Μια φορά κι ένας καιρός» στο οποίο προσθέσαμε κάποιους στίχους του Κώστα Βάρναλη για το παπαδαριό.

βαθύ κόκκινο

LEFTERIA:

Πρώτα σε εξαθλιώνουν,έπειτα δήθεν σε σώζουν,στό τέλος σε δουλεύουν ,εσύ ελπίζοντας σέ ένα θαύμα στήνεσαι στην ουρά να προσκυνήσεις τό σκήνωμα κάποιας αγίας (απόδειξη της αγιοσύνης δέν υπάρχει άλλωστε,πίστευε και μη ερεύνα μαλάκα) .

απελπισία ‪#‎alert‬ , χριστιανοταλιμπάν ξεφτίλες

Ελλαδιστάν σωτήριον έτος 2015