Νέες αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή: Το εμπόριο ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική

Την ώρα που η Χρυσή Αυγή κατακεραυνώνει εντός Βουλής τους χρήστες κάνναβης, ο βουλευτής Νίκος Μίχος κατηγορείται για χρήση και κατοχή χασίς ενώ ο «υπαρχηγός» της Νίκαιας Γιώργος – Χρήστος Τσακανίκας εμπλέκεται σε δικογραφία διακίνησης μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης

Αν κάτι περισσεύει στις τάξεις της Χρυσής Αυγής αυτό είναι με βεβαιότητα η υποκρισία, όπως επιβεβαιώνουν οι νέες αποκαλύψεις και τα ντοκουμέντα που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής για τα έργα και της ημέρες των μελών του ναζιστικού μορφώματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μπορεί ο Χρήστος Παππάς από το βήμα της Βουλής να τα έβαλε την προηγούμενη εβδομάδα με τους χρήστες κάνναβης με αφορμή το Athens Cannabis Protestival, ωστόσο στελέχη της Χρυσής Αυγής εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Πρόκειται για τον βουλευτή Νικο Μίχο που κατηγορείται για κατοχή και χρήση ναρκωτικών, τον υπαρχηγό της Νίκαιας Γιώργο – Χρήστο Τσακανίκα που μνημονεύεται σε δικογραφία υπόθεσης διακίνησης μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Επιπλέον η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες όπου απεικονίζονται δύο πρωτοπαλίκαρα του «Πυρήνα Νίκαιας» να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών με τον έναν εξ αυτών να κραδαίνει απειλητικά μαχαίρι τύπου ματσέτα.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, ο νούμερο 2 του Πυρήνα Νίκαιας προέβαινε σε παράνομες πράξεις και αποτελούσε πελάτη σπείρας ναρκεμπόρων που διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική. Ο Τσακανίκας έχει καταγραφεί στους διαλόγους που συνοδεύουν τη δικογραφία της υπόθεσης για το διεθνές δίκτυο εισαγωγής 120 κιλών καθαρής κοκαΐνης στη χώρα μας, καθώς είχε αγοράσει τουλάχιστον 7 γραμμάρια σε διάστημα 2 μηνών.

Ο Τσακανίκας αγόραζε το σκληρό ναρκωτικό από Αλβανό εμπλεκόμενο στην υπόθεση που έχει ήδη συλληφθεί, τον οποίον μάλιστα «δεξιωνόταν» και στο σπίτι του.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής