ΕΝΑ ΝΕΥΜΑ ΣΟΥ (ΤΣΙΠΡΑ) ΦΘΑΝΕΙ, ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ…

Γράψαμε πρόσφατα για τα γνωστά, αλλά παρ’ όλα αυτά επαναλαμβανόμενα παραμύθια περί πολέμου των τσιπριστών με την εγχώρια διαπλοκή και ιδιαίτερα εκείνη των ΜΜΕ

αναφερόμενοι σε συγκεκριμένη αρθρογραφία του συγκροτήματος Λαμπράκη που συνεχίζει να φιλοτεχνεί το ηγετικό προφίλ του «μεγάλου ηγέτη» Τσίπρα. Δεν χρειάζεται μάλλον να θυμίσουμε τις ομοιότητες με τις βαρύγδουπες και κλασσικές πλέον στο είδος τους δηλώσεις του Καραμανλή κατά το γεύμα που παρέθεσε επί των ημερών του σε βουλευτές της ΝΔ και μάλιστα στην αρχή της θητείας του ως πρωθυπουργός, με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς περί πολέμου με τους «γνωστούς νταβατζήδες» της διαπλοκής.

Η τεχνική των ειδικών της εξουσίας είναι απλή και η στόχευση συγκεκριμένη: να συνδεθεί ο «χαρισματικός» ηγέτης, με την κατά παραγγελία ανακούφιση, που οφείλει να νοιώσει ο «λαός» στο άκουσμα της (όποιας) «συμφωνίας». Ο Τσίπρας αρχίζει και μοιάζει τεράστιος, ίσα με δύο, τι λέμε τώρα, τρία ή και τέσσερα μέτρα ύψος, έτοιμος να διαλύσει με ένα φύσημα την καταχνιά της «κρίσης», να τρομάξει τους «γερμανοτσολιάδες» του εσωτερικού μετώπου, παγκόσμιος ηγέτης, προφήτης της «αλλαγής», μετενσάρκωση του Ανδρέα (του Παπανδρέου καλέ, όχι του Παπαμιμίκου, αυτός ζει) κτλ.

Και ποιος φροντίζει για την εξύψωση αυτή; Η Αυγή, η Κόντρα νιους, τα κρατικά κανάλια, το Κόκκικο; Ποιος;

Μα οι «μπροστάρηδες» της υπεράσπισης των μνημονίων, η πάλαι ποτέ ναυρχίδα της διαπλοκής, το συγκρότημα Λαμπράκη δια μέσω και πάλι του Βήματος.

Διαβάζουμε λοιπόν στο νέο δημοσιογραφικό πόνημα του Ειδικού Συνεργάτη της ιστοσελίδας του vima.gr:

«Παρά το αρνητικό κλίμα και την ατμόσφαιρα σύγχυσης που επικράτησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,ευρωπαϊκές πηγές μετέδιδαν το βράδυ της Δευτέρας ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας» εντός των επόμενων ημερών.

Οι ίδιες πηγές διαβεβαίωναν ότι σε τεχνικό επίπεδο, στη διαπραγμάτευση που διεξάγεται στους κόλπους του Brussels Group, οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών έχουν οριοθετηθεί και μένει μια κεντρική οδηγία προκειμένου να επέλθει ο επιδιωκόμενος «έντιμος συμβιβασμός».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές «μένει να δώσει ένα σήμα ο κ. Τσίπρας» για να γίνει η τελευταία προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών στο δημοσιονομικό, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στον ΦΠΑ και στις μεταρρυθμίσεις. Στις Βρυξέλλες και στην Φραγκφούρτη εκτιμούν, πως αν δοθεί αυτό το σήμα από τον Τσίπρα, προχωρήσει η διαπραγμάτευση και κριθεί ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία, τότε θα υπάρξει αυτόματα ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κάλυψη των άμεσων ελληνικών χρηματοδοτικών αναγκών, που πιέζουν αφόρητα αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση και τη χώρα ολόκληρη.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους αυτή είναι η οδός αποδραματοποίησης της ελληνικής κρίσης στην παρούσα φάση. Και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον επίσης το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός φέρεται να έχει κάνει τις επιλογές του και να είναι έτοιμος να κάνει το νεύμα προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Χουλιαράκη να κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση».

Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του ο Ειδικός Συνεργάτηςεπικαλείται ενημέρωση όχι μόνο των «ευρωπαϊκών πηγών» που αναφέρει αρχικά, αλλά και στενών συνεργατών του Τσίπρα όσο και όσων «έτυχε» να συνομιλήσουν μαζί του τις τελευταίες μέρες. Δεν ξεχνά μάλιστα να στηρίξει την «διαπραγμάτευση» στην πιο «κρίσιμη» φάση της παράστασης επεμβαίνοντας και στα εσωκομματικά της ΝΔ εκτός των άλλων (αδειάζοντας την αντιπολιτευτική γραμμή της Ντόρας) διαβεβαιώνοντας ότι:

«Κοινή λοιπόν είναι η πεποίθηση ότι οδεύουμε προς την τελική φάση της διαπραγμάτευσης και σε καμία περίπτωση βεβαίως δεν πρόκειται να οδηγηθεί η κυβέρνηση σε μέτρα ελέγχου της κίνησης των κεφαλαίου εντός του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, όπως υπαινίχθηκε την περασμένη Κυριακή η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και θρυλείται μεταξύ των πολλών πρόθυμων «ψιθυριστών» που διαχρονικά ευδοκιμούν στη χώρα μας».

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε την χρησιμότητα της χρήσης της υπογραφής «Ειδικός Συνεργάτης». Εκτός των άλλων, όμως, ο «κουκουλοφόρος» δημοσιογράφος ή διευθυντής σύνταξης ή εκδότης στέλνει ένα συγκεκριμένο μήνυμα, εκτός των άλλων, σε εκείνους από το σινάφι του, που κατανοούν πως παίζεται το «παιχνίδι». Ο Τσίπρας στηρίζεται ήδη και θα στηριχθεί περισσότερο στο άμεσο διάστημα, που θα ακολουθήσει διότι εξυπηρετεί ήδη και θα εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερα τους συνολικότερους σχεδιασμούς της πολιτικής ελίτ στην οποία ανήκει και φυσικά επειδή εκπροσωπεί ήδη σημαντικά οικονομικά συμφέροντα ντόπια και ξένα.

Η στήριξη είναι σημαντικότατη γιατί εκφράζεται μ’ αυτόν τον τρόπο και στο συγκεκριμένο «σημείο» των εξελίξεων, που έχουν από καιρό δρομολογηθεί. Η στήριξη είναι τόσο απροκάλυπτη επειδή σαφώς μετρήθηκαν οι συσχετισμοί από την πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ του Συριζα.

Η στήριξη αυτή, όμως, πιστώνει τον Τσίπρα ακόμη περισσότερο με γραμμάτια που γνωρίζει πολύ καλά ότι θα αποπληρώσει όχι μόνο στο ακέραιο, αλλά και με το παραπάνω και μάλιστα λίαν συντόμως…

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

anarchypress