Φρικτά βασανιστήρια σε Σύρο για 12.000 ευρώ

Οι απαγωγείς τον βασάνισαν για να τους αποκαλύψει το μυστικό κωδικό που είχε λάβει από τον «εγγυητή» και αφορούσε 12.000 ευρώ που θα λάμβαναν ως αμοιβή

Εξιχνιάσθηκε, μετά από πολύμηνη  έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση αρπαγής 29χρονου Σύρου, ο οποίος απήχθη 22 Οκτωβρίου 2014 στην περιοχή της Βούλας και κατακρατήθηκε παράνομα μέχρι την επόμενη ημέρα οπότε και κατάφερε να λυθεί μόνος του από το κρυσφήγετο που τον κρατούσαν στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.  

Συνελήφθησαν, με εντάλματα σύλληψης, δύο συμπατριώτες του, ηλικίας 29 και 34 ετών, ενώ αναζητείται και τρίτος αλλοδαπός συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, αρχές Οκτωβρίου του 2014, ο 29χρονος απαχθείς εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα, μαζί με τον αδερφό του, με απώτερο σκοπό να μεταβεί σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. Στην προσπάθειά τους αυτή ενημερώθηκαν ότι ο 29χρονος συλληφθείς, είχε τη δυνατότητα να τους προμηθεύσει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και να τους παραχωρήσει κατάλυμα μέχρι την αναχώρησή τους. Μετά από συνάντηση, συμφώνησαν να δοθεί ως αμοιβή για τις παραπάνω υπηρεσίες, το ποσό των 12.000 ευρώ. Το εν λόγω χρηματικό ποσό παραδόθηκε σε αλλοδαπό, ο οποίος διατηρεί κατάστημα μεταφοράς χρημάτων στο κέντρο της Αθήνας και είχε το ρόλο «εγγυητή χρημάτων».

Στη συνέχεια, ο απαχθείς φιλοξενήθηκε για 12 ημέρες, σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο. Το απόγευμα της 22ας Οκτωβρίου, οι απαγωγείς οδήγησαν τον 29χρονο, διά της βίας, σε κτίσμα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράνομης κράτησης του θύματος, οι τρεις βασανιστές του, τον εξανάγκασαν με άσκηση σωματικής βίας (ξυλοδαρμό, κτυπήματα με ξύλα, κοντάρι με καρφιά, μαχαίρι, εικονικό πνιγμό κλπ), να τους αποκαλύψει το μυστικό κωδικό που είχε λάβει από τον «εγγυητή» και αφορούσε στο ποσό των 12.000 ευρώ που θα λάμβαναν ως αμοιβή όταν ολοκληρώνονταν επιτυχώς το ταξίδι των δύο αδερφών.

Μετά από αυτό, ο 29χρονος δράστης μετέβη στο κατάστημα του «εγγυητή» και με τη χρήση του διαβατηρίου και της ταυτότητας του απαχθέντα, καθώς και με την τηλεφωνική «συγκατάθεσή» του, παρέλαβε το ποσό. Οι δράστες, μετά την παραλαβή των χρημάτων, αποχώρησαν από το κτίσμα χωρίς να ελευθερώσουν το θύμα.

Λίγες ώρες αργότερα ο απαχθείς κατάφερε να λυθεί μόνος του και επέστρεψε στην Αθήνα, όπου με τη βοήθεια του αδερφού του μετέβη σε νοσοκομείο, για παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής σε Τακτικό Ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

news247.gr