Όταν απολύθηκε ο φωτορεπόρτερ του «Ελ.Τύπου» που αποθανάτισε ανδρα των ΜΑΤ να στοχεύει με όπλο

07 Δεκέμβρη 2008

talfiao

Ο φωτορεπόρτερ του «Ελ. Τύπου» αποθανατίζει με τον φακό του τρεις δολοφόνους. Ο ένας από αυτούς, έχει βγάλει το όπλο του απασφαλίζοντας το και σημαδεύει διαδηλωτές στην Λ. Αλεξάνδρας.

Παραδίδει τις φωτογραφίες στον διευθυντή του «Ελ. Τύπου», Σ. Κοτρώτσο. H φωτογραφία δεν δημοσιεύεται ποτέ στην εφημερίδα και ο φωτογράφος απολύεται.

Ο Ελ. Τύπος στις 09 Δεκέμβρη 2008 και αφού έχει αποκρύψει την φωτογραφία-ντοκουμέντο των δολοφόνων, κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο ένα ρητό του Ισοκράτη το οποίο και το παραποιεί κατάλληλα ώστε να βολεύει το κράτος και τους δολοφόνους του:

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».

Το πραγματικό ρητό του Ισοκράτη είναι στην πραγματικότητα απόσπασμα είναι από τον Αρεοπαγιτικό λόγο του και έχει στο πρωτότυπο ως εξής:

«Οἱ γὰρ κατ” ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ” ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ” ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ” ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.»,
το οποίο σε μια πρόχειρη μετάφραση λέει:

«Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (εννοεί τον Σόλωνα και τον Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.»

Αναδημοσίευση από Ταλιμπανική Δημοκρατία της Ελ-λάδας

Advertisements