Ο αριστούχος Ζυλιέν βραβεύτηκε και αφιέρωσε το βραβείο στους πρόσφυγες

"Ευχαριστώ την Ελλάδα που με στήριξε.

zulien123

Ευχαριστώ όλους εδώ στην Κόνιτσα, που με βοήθησαν να σταθώ στη ζωή και να προχωρήσω». Με αυτά τα λόγια, ο 20χρονος Ζυλιέν, που «δραπέτευσε» από την Αφρική τον Νοέμβριο του 2011 και πέρσυ  έγινε ο πρώτος εισακτέος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια,  είχε μιλήσει για τον δικό του προσωπικό αγώνα στη νέα πατρίδα του, όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί την Ελλάδα.

Ο σύλλογος υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας και ο σύλλογος των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων μαζί με την Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου βράβευσαν την Παρασκευή τον Ζυλιέν για το περσυνό του κατόρθωμα αλλά και όλες τις δυσκολείες που αντιμετώπισε.

«Η κοινωνία με δέχεται και έχω μπει ήδη στην ελληνική κουλτούρα και τον ελληνικό πολιτισμό και θέλω να προχωρήσω να κάνω κάτι, για να μπορέσω να βοηθήσω τους ανθρώπους που με πήραν στην αγκαλιά τους» ανέφερε ο Ζυλιέν. Εκφράζοντας τη χαρά του, ο Ζυλιέν θέλησε να αφιερώσει το βραβείο του «σε όλα τα παιδιά που έχουν χάσει και χάνουν τις ζωές τους στο δρόμο και στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να βρουν την ειρήνη». 

Ο Υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος,πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων συνεχάρηκαν τον Ζυλιέν.

βράβευση έγινε, μετά από πρωτοβουλία των υπαλλήλων στη Διεύθυνση Προστασίας της Οικογένειας της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας

alfavita.gr