Θρασύδειλη επίθεση φασιστών

αρχείο λήψης (13)Την Κυριακή, στις 8 Μαίου το Αντιφασιστικό Δίκτυο Λεμεσού κάλεσε και διοργάνωσε αντιφασιστική πορεία σε απάντηση φασιστικών παρενοχλήσεων που δεχόταν τον τελευταίο διάστημα.
Στην πλατεία Διοικητηρίου, και προτού ακόμα μαζευτεί ο κύριος όγκος της διαδήλωσης – μόλις δεκαπέντε άτομα βρίσκονταν ακόμα εκεί- καμιά εικοσαριά φασισταριά με κράνη και κραδαίνοντας ρόπαλα, όρμησαν με ιαχές ενάντια στους διαδηλωτές και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Ακολουθώντας την κλασική φασιστική τακτική της επιβολής του τρόμου προσπάθησαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές και να ακυρώσουν την πραγματοποίηση της αντιφασιστικής διαδήλωσης.

Παρά την κάποια σύγχυση που δημιουργήθηκε στην αρχή, στο τέλος οι ογδόντα περίπου αντιφασίστριες/ες που μαζευτήκαμε, ανασυνταχτήκαμε και με το σύνθημα «στο δρόμο, στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο» ξεκινήσαμε την πορεία από την Ανεξαρτησίας μέχρι την παραλία, και επιστροφή ξανά στην πλατεία Διοικητηρίου. «Ούτε στη Λεμεσό, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «one solution, revolution», «στο δρόμο, στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο» ήταν μερικά από τα συνθήματα που μαζί με το τραγούδι «δεν θα περάσει ο φασισμός» γέμιζαν την ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια της πορείας.

Η πραγματοποίηση της διαδήλωσης, παρά την αιφνιδιαστική φασιστική επίθεση ήταν η καλύτερη απάντηση στους φασίστες που δεν τόλμησαν να ξεμυτίσουν ξανά.

Στο Τύπο υπερτονίζεται ότι η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με την προστασία της αστυνομίας, πρέπει να τονιστεί ότι η αστυνομία ήρθε πολύ μετά την επίθεση και μόνο αφότου ξεκίνησε η πορεία και μας «συνόδεψε» όπως κάνει με όλες τις κινητοποιήσεις. Μάλιστα περνώντας η διαδήλωση από τη γωνία Αθηνών – Ανεξαρτησίας, ένας αστυνομικός ήταν επιφορτισμένος με το «ειδικό καθήκον» να φωτογραφίσει ή βιντεογραφήσει ολόκληρη την πορεία.

Πρωτοβουλία Ενάντια στη Φασιστική Απειλή