Ο Τουρκικός στρατός έχει καταστρέψει τουλάχιστον 350 κτίρια στην πόλη της Nusaybin

13950220000823_PhotoI.jpgΟ τουρκικός στρατός  βομβαρδίζει την κουρδική πόλη της Nusaybin στην Νοτιοανατολική Τουρκία για μήνες, καταστρέφοντας εκατοντάδες κτίρια κατοικιών στην πόλη που βρίσκετε  συνεχώς κάτω από βαρύ βομβαρδισμό, δήλωσαν Κούρδοι ακτιβιστές.

 

Κάτοικοι της πόλης επιβεβαίωσαν ότι οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού συνεχίζουν την επίθεσή τους μέσω του βομβαρδισμού των γειτονιών της πόλης με άρματα μάχης και βαρύ πυροβολικό, προκαλόντας την κατεδάφιση πάνω από 355 σπιτιών στη γειτονιά Zein al-Abedin της Nusaybin.

«Πυλώνες καπνού εξακολουθούν να ανεβαίνουν από τις γειτονιές, ως αποτέλεσμα των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, δήλωσαν οι» τοπικές πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Μέλη της εκστρατείας «Οχι άλλη Σιωπή», που ξεκίνησε από μια ομάδα κούρδων ακτιβιστών στην δίδυμη πόλη του Nusaybin πόλη του Qamishli στ βορειοανατολικά της Συρίας, επιβεβαίωσαν ότι μπουλντόζες του τουρκικού στρατού έχουν εισέλθει στην γειτονιά Zein al-Abedin , προκειμένου να κατεδαφίσουν περισσότερα σπίτια στην περιοχή.

«Είμαστε σε συντονισμό με αξιόπιστες πηγές στο εσωτερικό της υπο καθεστώς πολέμου πόλης, προκειμένου να τεκμηριώσουμε όλες τις παραβιάσεις κατά των δικαιωμάτων των αμάχων» στη Nusaybin» ανέφερε η Κουρδική ομάδα.
Δεκάδες κτίρια κατοικιών έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς και εντελώς κατεδαφίστηκαν από μπουλντόζες, σύμφωνα με τους Κούρδους ακτιβιστές.
Αυτό συμβαίνει καθως οι συγκρούσεις συνεχίζονται μεταξύ των τουρκικών στρατευμάτων και των ανταρτών των Λαϊκών Δυνάμεων Άμυνας (HPG) στην πόλη της Nusaybin και σε άλλα μέρη της κουρδικής περιοχής της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Περισσότεροι από 100.000 εκτοπισμένοι έχουν καταγραφεί σε δύο μήνες, ενώ πολλοί άλλοι παραμένουν στις πόλεις και τα χωριά στην κουρδική περιοχή.
Εν τω μεταξύ, το τουρκικό κράτος πρόσφατα άρχισε να οικοδομεί ένα τσιμεντένιο τοίχο κατά μήκος των συνόρων στις περιοχές μεταξύ Ain Diwar και Derik στην βορειοανατολική επαρχία της Συρίας της Hasaka.

Τοπικές πηγές στην κουρδική πόλη της Derik στη Βορειοανατολική Συρία, δήλωσαν ότι ο τουρκικός στρατός έχει ανάπτυξει εκατοντάδες χωροφύλακες και στρατιωτικά οχήματα στα σύνορα με την πόλη της Derik, με εντολές να πυροβολήσουν κάθε όχημα ή πρόσωπο κοντά στα σύνορα.
«Επίσης, μια σειρά από τουρκους ελεύθερους σκοπευτές έχουν γίνει θεατοί κοντά στον ποταμό Τίγρη, που χωρίζει την Τουρκία από τη Συρία στον τομέα της Ain Diwar της Νοτιοανατολικής Συρίας», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Ένας Σύριος κουρδικής καταγωγής πολίτης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν Τούρκο ελεύθερο σκοπευτή κοντά στα σύνορα της πόλης του Ain Diwar την περασμένη Τρίτη.
«Ο τουρκικός στρατός πυροβολεί σε όποιον περνάει τη ρωμαϊκή γέφυρα, 3,5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Ain Diwar», δήλωσε κουρδος ακτιβιστής.

Η Τουρκία έχει θεσπίσει αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα μετά την αναταραχή που πλήτει τις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, όπου οι Κούρδοι αποτελούν την πλειοψηφία. Επίσης, μια σειρά στοχευμένων εκρήξεων έχει πραγματοποιηθεί σε ευαίσθητους τομείς της ασφάλειας στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Οι Τουρκικές δυνάμεις έχουν προηγουμένως εισέλθει στο συριακό έδαφος, στις βορειοανατολικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων της Sermisakh και Dirna Aghe στην Hasakah .

athens.indymedia.org