Σχέδιο 50 κατασχέσεων την ημέρα από τις Εφορίες – Δίνουν λίστες οφειλετών

 katatheseis_2H Εφορία βάζει άμεσα σε εφαρμογή σχέδιο μαζικών κατασχέσεων σε φορολογούμενους με οφειλές από 500 ευρώ και πάνω!

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι 30 μεγαλύτερες Εφορίες της χώρας θα ξεκινήσουν μαζικές αποστολές ειδοποιητηρίων κατάσχεσης ως μέσο πίεσης στους οφειλέτες να προχωρήσουν στην εξόφληση ή στην ρύθμιση των οφειλών τους.

Με αυτήν την μεθόδευση αναμένεται πως τα καθημερινά κατασχετήρια θα είναι περίπου 40 με 50, για φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 500 ευρώ προς το Δημόσιο!

Ταυτόχρονα οι Εφορίες, σε συνεργασία με τις τράπεζες, θα ενεργοποιήσουν αυτόματες διαδικασίες δέσμευσης καταθέσεων για οφειλέτες με χρέη άνω των 70.000 ευρώ.

Ανεβάζουν στο Internet λίστες με ονόματα

Εκτός από το μπαράζ κατασχέσεων ετοιμάζεται και λίστα με τα ονόματα όσων έχουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα θα »ανέβει» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (www.publicrevenue.gr) εως τα τέλη Μαίου.

Στις λίστες αυτές μόνο για τους ανήλικους οφειλέτες δεν θα αναφέρεται το πλήρες ονοματεπώνυμο, αλλά τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος του πατέρα, της μητέρας και η συνολική οφειλή χωρίς το ΑΦΜ

Η Εφορία θα στείλει ενημερωτικά email στους οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να μην μπουν στη »μαύρη» λίστα.

Σχετικά θέματα: Δείτε σε πίνακες πόσα παραπάνω θα πληρώσουμε με τους νέους φόρους

Αλλαγή στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις

thepressroom.gr