Πρόσφυγες και μετανάστες επαναπροωθήθηκαν σήμερα στην Τουρκία

Sequence-18.00_02_40_12.Still005-660x33023 μετανάστες και πρόσφυγες απελάθηκαν σήμερα στην Τουρκία μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδια στο τέταρτο κατά σειρά δρομολόγιο επαναπροωθήσεων από τη Μυτιλήνη στο Δικελί της Τουρκίας. 

Χαρακτηριστικό της μεγάλης καθυστέρησης στη διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου ο μικρός αριθμός επαναπροωθήσεων με ανθρώπους και από τα τρια χοτ σποτ του Βορείου Αιγαίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για 12 άτομα από το χοτ σποτ της Μόριας, 5 Αλγερινοί, 5 Ιρανοί, ένας Αφγανός και ένας Μαροκινός.

Έξι άτομα από το χοτ σποτ της Χίου , 5 Αφγανοί και ένας Ιρακινός μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα και μία οικογένεια προσφύγων από το Ιράκ που μεταφέρθηκε στη Μυτιλήνη από το χοτ σποτ της Σάμου. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές κανένας από αυτούς δεν είχε υποβάλει αίτημα ασύλου. Με τη συνήθηκαι διαδικασία και τη συνοδία ο κάθε ένας με έναν αστυνομικό της Frontex επιβιβάστηκαν  στο πλοίο το οποίο αναχώρησε τις 11 από το λιμάνι της Μυτιλήνης για το λιμάνι του Δικελί.

Πάντως λίγη ώρα νωρίτερα στον ίδιο χώρο του λιμανιού σκάφος του λιμενικού αποβίβασε 35 πρόσφυγες και μετανάστες μετά από επιχείρηση διάσωσης σήμερα το πρωί, διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

era-aegean.gr