Το ταξίδι για μια καλύτερη ζωή σταμάτησε στη Χίο για τον Μοχάμεντ

www.kar.org.gr_2016-05-13_20-15-37_moh-azedin-768x466

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης ο 44χρονος Σύριος πρόσφυγας που νοσηλευόταν από τις 23 Μαρτίου στο Νοσοκομείο της Χίου.

Ο Mοχάμεντ Αζεντίν είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφού εμφάνιζε οξεία χειρουργική κοιλία (δηλαδή γενικευμένη πυώδης περιτονίτιδα) και η κατάσταση της υγείας του ήταν όλο αυτό το διάστημα ασταθής.

Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα η υγεία του είχε επιδεινωθεί και είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, κατέληξε όμως από σηπτικό σοκ έπειτα από εμπύημα στο δεξιό θώρακα, που πριν τον ερχομό του στη χώρα μας είχε σοβαρό πρόβλημα.

Πριν μια εβδομάδα κτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για την υγεία του Ισλανδός δημοσιογράφος με δημοσίευμα του σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, θέτοντας θέμα στον τρόπο νοσηλείας του και στη μη μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Στην απάντησή του Νοσοκομείου σημειώνονταν οι ιατρικές ενέργειες που είχαν γίνει, ότι δεν συνέτρεχε λόγος διακομιδής σε νοσοκομείο των Αθηνών συνεχιζόταν η νοσηλεία του στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.

«Καθημερινά η αντιμετώπιση γίνεται με την ιατρική γνώση και δεοντολογία και κατά τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετωπιζόταν κάθε Έλληνας πολίτης με αντίστοιχα προβλήματα υγείας», σημειωνόταν χαρακτηριστικά

Κοντά του βρισκόταν μέχρι την τελευταία στιγμή η σύζυγος του η οποία είναι έγκυος.

era-aegean.gr