Εισβολή της Τουρκίας στην Συρία με στόχο την καταστολή της Κουρδικής Επανάστασης.

Απο εχθές το απόγευμα ο Τουρκικός στρατός έχει ανοιχτα εμπλακεί σε πόλεμο στο Συριακό έδαφος.

0,,19496920_401,00.jpg

Οι πρώτες ειδικές μονάδες του Τουρκικού στρατού εισέβαλαν εχθές το βράδυ μετα απο συνεχόμενο βομβαρδισμό της υπο τους τζιχαντιστές του ΙΣΙΣ, πόλης της Jarabulus στα Συριακά εδάφη ενω απο σήμερα το πρωϊ  άρματα μάχης υποστηρίζοντας τους 1500 ισλαμιστές του ΕΣΣ  πέρασαν τα σύνορα.

Η απόφαση της εισβολής είναι το επιστέγασμα του νέου κλίματος που έχει διαμορφωθεί μετα απο τις νίκες που έχουν καταφέρει οι Κούρδοι πολιτοφύλακες στηνHesekê και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στην Manbij απο την μία και τις συμφωνίες Τουρκίας, Ρωσίας, Ιράν και την χθεσινή επαφη Ερντογαν με τον φιλοτούρκο ιρακινό κούρδο Μπαρζανί απο την άλλη.

Η Τουρκία συγκεντρώνει μέλη του FSA στην  Karkamış για να εισβάλουν στην Jarablus

Καθώς ο βομβαρδισμός απο τον τουρκικό στρατό της Jarablus μπαίνει στην 4η ημέρα του, σχεδόν χίλια πεντακόσια μέλη του FSA (Ελεύθερου Συριακού Στρατού) συγκεντρώθηκαν στη συνοικία Karkamış Antep, για να περάσουν τα σύνορα και να εισβάλουν στην Jarablus.
Μετά την άφιξη των μελών της FSA, Τούρκοι αξιωματούχοι στο Karkamış κάλεσαν τους   κάτοικους της πόλης να φύγουν αμέσως.

Το Κυβερνείο της Karkamış χρησιμοποίησε τον  «βομβαρδισμό της Karkamış από τις συμμορίες του ΙΣΙΣ στην  Jarablus ως δικαιολογία για να κηρύξει απαγόρευση της κυκλοφορίας », που έχει αρχίσει εδώ και για μια εβδομάδα τώρα. Το Κυβερνείο έχει επίσης κάνει δημόσιες ανακοινώσεις  καλώντας τους κατοίκους της Karkamış να εκκενώσουν την πόλη.
Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι το 30 τανκς φυλάσσονται σε μια τοποθεσία 60 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, και πολλές ειδικοί αστυνομικοί έχουν τοποθετηθεί σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την πόλη. Πολλοί στρατιώτες έχουν επίσης τοποθετηθεί σε διάφορα μέρη της Karkamış.
Καθώς η Τουρκία προετοιμάζεται για τη διασυνοριακή επιχείρηση που θα επιτρέψει στους Σύριους  μαχητές της αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Τουρκία να αναλάβουν τον έλεγχο της Jarablus, είναι σχεδόν χίλιοι μαχητές του FSA που βρίσκονται στην Karkamış και περιμένουν να περάσουν για να Jarablus.
Ένα μέλος του FSA με το ψευδώνυμο Αμπού Samir μίλησε στο BBC και είπε ότι αυτός και οι υπόλοιποι μαχητές του FSA μεταφέρθηκαν από το βόρειο Χαλέπι και την Ιντλίμπ στην Τουρκία από τουρκόφωνα άτομα, και έχουν τοποθετηθεί σε μια «στρατιωτική βάση» στην Karkamış.

Ερντογάν ομολογεί:  Επίθεση στο PYD

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για την επίθεση της Τουρκίας στην Jarablus κατά τη διάρκεια τελετής στο Beştepe Millet Congress and Culture Center. Ο Ερντογάν ομολόγησε ότι το PYD είναι ο κύριος στόχος της επίθεσης της Τουρκίας στην Jarablus, και είπε ότι «ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε τη επιχείρηση του ενάντια στις  τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το ISIS και το PYD στις τέσσερις το πρωί».
Ο Ερντογάν απείλησε το PYD και απάντησε σε προειδοποίηση του Saleh Moslem προς την Τουρκία, οτι  το PYD «θα πρέπει να ασχολείται με το τι πρόκειται να τους συμβεί».

Ο  Ερντογάν δήλωσε ότι με τον στρατού, την αστυνομία, τους χωροφύλακες φρουρούς των χωριών, και τον λαό, η Τουρκία θα υπάρχει πάντα και να ξεπεράσει τα εμπόδια στο δρόμο της δεν έχει σημασία ποιος συνιστά απειλή εναντίον της.

Ο Τουρκικός στρατός πλήττει κυρίως κουρδική γειτονιές στην Jarablus

Ο Υποδιοικητής του Στρατιωτικού Συμβούλιου της Jarablus , Armanc Cerablus είπε οτι Τούρκοι στρατιώτες επιτέθηκαν στην Jarablus με άρματα μάχης και πυροβολικό και βομβάρδισαν την πόλη με μαχητικά αεροσκάφη χθες το βράδυ.
«Σήμερα το πρωί μαχητικά αεροσκάφη ξεκίνησαν την εναέρια επίθεση τους. 60% της πόλης έχει μετατραπεί σε ερείπια. Είμαστε μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη και μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι: Υπάρχει σκόπιμη στόχευση των Κουρδικών  γειτονιών .

Οι Τούρκοι στρατιώτες ετοιμάζονται να διασχίσουν τα σύνορα. «

Saleh Moslem: Όπως το ISIS, έτσι και η Τουρκία θα ηττηθεί στον συριακό πόλεμο

Ο Συμπρόεδρος του PYD, Saleh Moslem μίλησε στο ΑΝΗΑ σχετικά με τη επιχείρηση των δυνάμεων του ΑΚΡ  να καταλάβουν συριακό έδαφος.
Ο  Moslem δήλωσε ότι η Τουρκία συμμετέχει πλέον ενεργά στον πόλεμο στη Συρία και θα υποφέρει πάρα πολύ. Ο Moslem  προειδοποίησε ότι η Τουρκία μπορεί να μπει στον πόλεμο από μόνη της, αλλά δεν μπορεί να αφήσει τον πόλεμο από μόνη της, και εξέφρασε τις ανησυχίες του συριακού λαού, των SDF, του Στρατιωτικού Συμβούλιου της Jarablus και του λαού της Jarablus όσον αφορά τη συμμετοχή της Τουρκίας.
Ο Moslem υπενθύμισε ότι η Τουρκία είχε έμμεση σχέση με τον πόλεμο μέσα από ομάδες συμμοριών, όπως το ISIS, Al-Nusra και Sultan Al-Murat, και προειδοποίησε ότι η χώρα θα χάσει πολλά από την άμεση συμμετοχή της στις συγκρούσεις.
Τέλος,  δήλωσε ότι όπως το ISIS, έτσι και η Τουρκία θα  ηττηθεί στον Συριακό πόλεμο.

3.000 πολίτες από την Jarablus φθάνουν στην Manbij λόγο  των επιθέσεων

Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων του τουρκικού στρατού και των  συμμοριών, 3.000 άμαχοι από την Jarablus άφησαν τη γη τους και έφτασαν τις περιοχές που απελευθερώθηκαν πρόσφατα από το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Manbij .
Ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στην Jarablus με άρματα μάχης, πυροβολικό και πολεμικά αεροσκάφη σήμερα το πρωί. Οι συμμορίες της Ahrar Al-Sham και Al-Nusra που συνοδεύεται από Τούρκους στρατιώτες διέσχισαν επίσης τα σ΄΄υνορα προς την   Jarablus.
Αμάχοι που πλήττονται από τους βομβαρδισμούς άφησαν την Jarablus προκειμένου να φτάσουν σε ασφαλείς περιοχές.

 Παρά το γεγονός ότι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης καλύπτoυν την εισβολή του τουρκικού κράτους στην Jarablus ως «μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση,« οι χωρικοί της  Jarablus δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία  στρατιωτική ένταση στην περιοχή, σε αντίθεση με αυτό που θα σήμαινε μία τέτοια δράση.

Μετά την κήρυξη απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Karkamış κατά μήκος των συνόρων της Jarablus και την εκκένωση της πόλης, το τουρκικό κράτος ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Ευφράτη Shield.»

Ωστόσο, οι χωρικοί της Jarablus και το υλικό που καταγράφεται στην περιοχή αντικρούσει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας και δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμια εκτεταμένη ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή, σε αντίθεση με μια ανάλογη επιχείρηση. Οι συμμορίες του ISIS φέρεται να έχουν εκκενώσει 4 χωριά και να τα έχουν παραδώσει σε συμμορίες συνδεδεμένες με την Τουρκία.

Ένας κάτοικος του χωριού Karakuyu κοντά στην Jarablus », δήλωσε ότι η Karakuyu βρίσκεται 12-13 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Jarablus, και δεν υπήρχαν συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης, όπου παραμένουν μόνο τα μέλη του ISIS. Ο χωρικός σημείωσε ότι τα τουρκικά τανκς τοποθετημένα στο χωριό Keklice βρίσκονται 4 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Jarablus, και αυτά τα αρματα δεν συνάντησαν οποιαδήποτε αντίσταση. Οι κάτοικοι των χωριών στο Karkamış στην τουρκική πλευρά των συνόρων δήλωσαν επίσης ότι δεν υπήρχαν συγκρούσεις και οι βομβαρδισμοί του τουρκικού στρατού ενάντια στις θέσεις του ΙΣΙΣ ήταν μόνο για το θεαθήναι.

Οι χωρικοί ανέφεραν ότι οι άντρες του ISIS φεύγουν απο την  Jarablus προς την Τουρκία σε ομάδες των 10-15 ανθρώπων και χρησιμοποιήθηκαν ιδιωτικά οχήματα για τη μεταφορά. Οι χωρικοί δήλωσαν ότι στις συμμορίες που έφθασαν στην Τουρκία δόθηκαν διαφορετικές στολές και στάλθηκαν πίσω στη Jarablus, και τόνισαν ότι η επιχείρηση της Τουρκίας είαι μια θεατρική σκηνή.

athens.indymedia.org