Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν άοπλο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα έναν –κατά τα φαινόμενα άοπλο– Παλαιστίνιο που έτρεχε προς την θέση τους σε ένα παλαιστινιακό χωριό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με το συμβάν να βρίσκεται υπό διερεύνηση, ανέφερε μια εκπρόσωπος του στρατού.

139

Ένας παλαιστίνιος αξιωματούχος τόνισε πως ο 38χρονος άνδρας αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα και αρκετοί ισραηλινοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι, χωρίς να αναφέρουν πηγές, ανέφεραν πως δεν βρέθηκαν όπλα στο πτώμα του θύματος.

«Οι (ισραηλινές) δυνάμεις εντόπισαν έναν ύποπτο να τρέχει προς μια θέση των Ισραηλινών Δυνάμεων Ασφαλείας (IDF) στην Σιλουάντ», τόνισε η εκπρόσωπος του στρατού. «Μόλις ο ύποπτος κινήθηκε προς τις δυνάμεις ασφαλείας, οι στρατιώτες τον πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα το θάνατο του. Το περιστατικό βρίσκεται αυτή την στιγμή υπό διερεύνηση», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν ο Παλαιστίνιος άνδρας ήταν οπλισμένος, η ίδια τόνισε πως «οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να ελέγχονται».

Το περιστατικό προστέθηκε στις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις με μαχαίρια, με αυτοκίνητα και όπλα καθώς και στις συγκρούσεις που σημειώνονται ανάμεσα σε Ισραηλινούς στρατιώτες και Παλαιστίνιους διαδηλωτές από πέρσι τον Οκτώβριο στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη. Στα επεισόδια αυτά έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 209 Παλαιστίνιοι, 33 Ισραηλινοί, δύο Αμερικανοί, ένας Ερυθραίος και ένας Σουδανός.

Την Τετάρτη ένας Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε θανάσιμα έναν Παλαιστίνιο οδηγό ο οποίος, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, μαχαίρωσε τον στρατιώτη και πέταγε πέτρες από το αυτοκίνητο του σε ένα στρατιωτικό όχημα στην Δυτική Όχθη.

unblock.gr

Advertisements