Διεθνής συνάντηση αριστερών κομμάτων της Λατινικής Αμερικής

Είκοσι αριστερά κόμματα από την Λατινική Αμερική, συναντιούνται στο Περού και συζητούν τις εμπειρίες τους στο Κράτος και έξω από αυτό, την νεοφιλελεύθερη επίθεση κατά των προοδευτικών κυβερνήσεων και την διαμόρφωση ενός κοινού προγράμματος.

banner-encuentro-comunista-peru.jpg
Η έναρξη της Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Επαναστατικών Κομμάτων της Λατινικής Αμερικής θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Derrama με την παρουσία εκπροσώπων είκοσι πολιτικών οργανώσεων της περιοχής.

Η Συνάντηση που συνδιοργανώνεται από το Περουβιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα και το Κομμουνιστικό Κόμμα Περού – Κόκκινη Πατρίδα, που βρίσκονται σε διαδικασία ενοποίησης, θα αξιολογήσει τις εμπειρίες των αριστερών και προοδευτικών κυβερνήσεων και τους αγώνες των Κομμάτων που δεν βρίσκονται στην διακυβέρνηση του Κράτους.

Ανακοινώνοντας την σημαντική αυτή συνάντηση, οι Περουάνοι κομμουνιστές ηγέτες, Roberto de la Cruz καιAlberto Moreno, συμφώνησαν και τόνισαν την σημασία της συνάντησης όλων των κομμουνιστικών, αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στον αγώνα για ριζικές αλλαγές στην περιοχή, μπροστά στην αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου που κυριαρχεί.

banner-encuentro-comunista-peru
Γιά μία πραγματική ανεξαρτησία καί το σοσιαλισμό

Ο Moreno υπογράμμισε την καθοριστική σημασία της μάχης των ιδεών και του φόρου τιμής που αποδίδει η συνάντηση στον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο και στα 90α γενέθλιά του.

14095720_507783722758994_6549315845465664527_n

Στη συνάντηση πήραν μέρος, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κουμμουνιστικού Κόμματος Κούβας (PCC), José Ramón Balaguer και ο πρώην Υπουργός Οικονομίας της Βενεζουέλας, Rodrigo Cabezas, από το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV), καθώς και εκπρόσωποι του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) της Βολιβίας και του Κόμματος των Εργαζομένων (PT)από την Βραζιλία.

granma.cu

prensa-rebelde

Advertisements