Βενεζουέλα-Μετά τη σύλληψη του Goicoechea και του Carlos Melo, αναζητούν τον Lester Τολέδο για τρομοκρατία

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης, Néstor Reverol, ανέφερε ότι οι αρχές της Βενεζουέλας αναζητούν τον Lester Τολέδο, μέλος της δεξιάς οργάνωσης Λαϊκή Θέληση στην επαρχία της Zulia, για κατηγορίες τρομοκρατίας και συνωμοσίας.

CrNGOVFWIAAutD9.jpg

«Δεν αποκλείονται στο μέλλον νέες συλλήψεις από κάποια από αυτά τα βίαια υποκείμενα της βενεζουελάνικης ακροδεξιάς που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν χάος στη χώρα».

Γι αυτό το άτομο έχει εκδοθεί «ένταλμα σύλληψης από το Δέκατο Δικαστήριο Ελέγχου του Μαρακαΐμπο για το έγκλημα της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της εγκληματικής συνωμοσίας», ανέφερε ο αξιωματούχος σε μια τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Reverol ανακοίνωσε επίσης τη σύλληψη του Carlos Melo, άλλοn ηγέτη της αντιπολίτευσης, που έλαβε χώρα την Τρίτη. Αυτός συνελήφθη από την SEBIN (Μπολιβαριανή Υπηρεσία Πληροφοριών), στο ανατολικό Καράκας. «Κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, εκρηκτική ύλη, εκρηκτικό καλώδιο, σε βαλίτσα με διπλό πάτο και άλλα υλικά εγκληματολογικού ενδιαφέροντος».

Άλλοι δύο Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, συνελήφθη ο Yon Alexander Goicoechea Lara με ένα άλλο πρόσωπο που οδηγούσε το όχημα με το οποίο μετακινούταν, ο Peter Gustavo Salas Rodriguez στη σήραγγα La Trinidad (ανατολικά του Καράκας).

CrQCOHhUEAEYdc8

«Από τον Goicoechea κατασχέθηκαν δύο κύλινδροι πέντε εκατοστών εκρηκτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων πυροκροτητών, εκρηκτική ύλη με εκρηκτικό καλώδιο, 1.300 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης υπό την ονομασία ANFO (μείγμα νιτρικού αμμωνίου και καύσιμη ύλη, προερχόμενη από βενζίνη και πετρέλαιο κινητήρα), προσαρμογείς και διάφορα αλλα υλικά».

Αυτοί οι κρατούμενοι έχουν προηγούμενα με πράξεις αποσταθεροποίησης. «Άλλες συλλήψεις δεν αποκλείονται στο μέλλον από κάποια από αυτά τα στοιχεία της Βενεζουέλας της ακροδεξιάς βίας που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν χάος στη χώρα». Ceballos Πώς έγινε σύνδεση με εσάς; Η απάντηση βρίσκεται σε μια συσκευή μαζικής αποθήκευσης που κατασχέθηκε από τον Daniel Ceballos, ο οποίος συνελήφθη στις 27 Αυγούστου ενώ βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επειδή υπήρχε ο κίνδυνος διαφυγής του τέθηκε υπό δικαστική κράτηση στην πολιτεία Guárico.

CrNGOVFWIAAutD9

Η συσκευή εξετάστηκε από τη Sebin. Εντοπίστηκαν πολλά αρχεία με σχέδια αποσταθεροποίησης. «Ξεχωρίζει ένα αρχείο με το όνομα Planes Primero S (Σχέδια Πρώτη Σ) που περιέχει έναν γεωγραφικό χάρτη της Distrito Capital (περιφέρειας της πρωτεύουσας) με άμεση εμπλοκή πολλών παραγόντων της βενεζουελάνικης δεξιάς». Άλλο αρχείο που κατονομάζεται “Agenda de actividades #1S, primeras ideas”. Καθίσταται σαφής η εμπλοκή στοιχείων που προκαλούν τη βία της ακροδεξιάς μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, Yon Goicoechea κι ο πολίτης Carlos Melo.

Ο υπουργός αποκάλυψε και σε μερικoύς πανεπιστημιακούς χώρους μελέτης και σε άλλες εγκαταστάσεις φυλάσσονται όπλα, γεγονός για το οποίο ενημέρωσε τις αρχές./

ZGM