Στημένη η είδηση για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού από αναρχικούς;

Είχαμε ασχοληθεί σε περασμένη ανάρτηση μας με τον φερόμενο ξυλοδαρμό του διοικητή της τροχαίας Αθήνας Γιώργου Διαμαντόπουλου, και στην οποία τονίζαμε ότι δεν μπορεί να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη στο συγκεκριμένο περιστατικό.

mpatsoi-stoixeiaΚι αυτό γιατί ήταν φανερό ότι όλα τα αστικά ΜΜΕ πήραν ένα ασφαλίτικο δελτίο τύπου και το «έντυσαν» είδηση.

Σήμερα, αν δεχθούμε σαν αληθινά τα γραφόμενα ενός ατόμου το οποίο αυτοπαρουσιάζεται σαν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και τα οποία δημοσιεύονται στο indymedia τότε δεν έχουμε τίποτε άλλο παρά την κατασκευή –γι’ ακόμα μια φορά- μιας είδησης από τους κατασταλτικούς μηγανισμούς, την οποία διοχέτευσαν στα ΜΜΕ κι αυτά πρόθυμα, ως συνήθως την παπαγαλίζουν. (Και σήμερα συνεχίστηκε το ίδιο ποίημα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Σκάι).

Σύμφωνα με τον χρήστη του indymedia που υπογράφει το κείμενο του σαν «ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ» και ο οποίος ισχυρίζεται ότι προχώρησε σ’ αυτή την δημοσίευση για να «λάμψη η αλήθεια» υπήρξε ένα επεισόδιο –για λόγους που δεν γνωρίζουμε- μεταξύ ενός πολίτη και ανδρών της τροχαίας με τον έναν να είναι ο τραυματισμένος αξιωματικός.

Η λεκτική αντιπαράθεση οξύνθηκε, με τον  πολίτη να χειροδικεί σε βάρος του διοικητή της τροχαίας. Ούτε 4-5 μασκοφόροι υπήρχαν όπως κατά κόρο ακούσαμε όλες αυτές τις μέρες, ούτε σχεδιασμένη ενέργεια ήταν.

Πιθανόν να οφείλετε και σε προσωπικές διαφορές, αν δεχθούμε πάντα τα όσα επικαλείται ο επιστολογράφος του indymedia. Και φυσικά αν είναι να αξιολογήσουμε την αξιοπιστία της ασφάλεια και των παπαγάλων της με τον χρήστη του διαδικτύου που μας περιγράφει το παρακάτω περιστατικό, φυσικά θεωρούμε ποιο έγκυρα τα γραφόμενα του δευτέρου.

Παρακάτω η ανάρτηση του indy, Διατηρήσαμε την ορθογραφία και το συντακτικό του προτύπου.

Είχα πάει στη διαδήλωση και όταν αυτή τελείωσε στην Ομόνοια, φεύγοντας και ανεβαίνοντας την Πανεπιστημίου στο δεξί πεζοδρόμιο βλέπω μπροστά στο «οικολογικό» μαγαζί του Παπανικόλα δύο αξιωματικούς της αστυνομίας με ασύρματο στο χέρι να λογομαχούν με κάποιον πολίτη.

Ξαφνικά βλέπω τον πολίτη να γρονθοκοπεί με μανία και να κλωτσάει άγρια τον ένα από αυτούς και να τον ξαπλώνει κάτω, με τον δεύτερο αξιωματικό τρομοκρατημένος να φεύγει τρέχοντας προς τα πάνω.

Ο κτυπημένος αξιωματικός βρίσκεται ακίνητος και κοκαλωμένος ανάσκελα με τον ασύρματο υψωμένο στο χέρι του, ενώ ο πολίτης που τον κτύπησε αρπάζει το καπέλο του που είχε πέσει πιο πέρα και εξαφανίζεται τρέχοντας.

Κοντοστέκομαι γιατί το θέαμα που βλέπω είναι ξαφνικό και ενδιαφέρον! Περνάνε 2-3 λεπτά χωρίς να πλησιάζει κανείς στο σημείο. Μετά αρχίζουν και έρχονται περιπολικά, Ζητάδες, ΜΑΤ κ.λπ.

Ακούω φωνές από αυτούς να λένε γιατί ήταν χωρίς συνοδεία και αρχίζουν να ψάχνουν στη συστάδα των θάμνων και γύρω από αυτούς, με τους φακούς για να βρουν το καπέλο του; Σε λίγο (αφού βλέπω από μακρυά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος) έρχεται και ο άλλος αξιωματικός που είχε φύγει τρέχοντας. Κάποιος από το απέναντι ξενοδοχείο (Τιτάνια) φέρνει μια σακούλα με πάγο και του βάζουν στο κεφάλι.

Βλέποντας ότι το ασθενοφόρο δεν έρχεται τον σηκώνουν και τον μεταφέρουν με συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Αργότερα το βράδυ διαβάζοντας για την είδηση σε πάνω από 20 γνωστά σάϊτ βλέπω να γράφεται πανομοιότυπα το ίδιο κείμενο (Δελτίο Αστυνομίας);

Ότι ήταν μόνος του: Ότι τον κτύπησαν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές! Ότι τον κτύπησαν ομάδα από 4-5-6 άτομα! Ότι τον κτύπησαν με καδρόνια και ξύλα!

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΝ ΚΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΤΣΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ.