«Όπως έσπειρε ο Χίτλερ, έτσι θα θερίσει» – Το συγκλονιστικό φυλλάδιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Χιλιάδες αφίσες, φυλλάδια και βιβλία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παρήγαγε το Υπουργείο Πληροφοριών της Βρετανίας με στόχο την ανύψωση του ηθικού τους και την ενημέρωση της κοινής γνώμης στο εξωτερικό.

1-7

Οι προσπάθειες προπαγάνδας κατά των ναζί έχουν συγκεντρωθεί σε ένα βιβλίο από τον ιστορικό David Welch, με ένα ασπρόμαυρο ελληνικό φυλλάδιο να ξεχωρίζει και να μεταφράζεται σε πολλές γλώσσες. «Ήταν ένα εντυπωσιακό φυλλάδιο. Σκέφτηκα ότι ήταν πολύ ενδιαφέρον αυτό που έδειχνε. Βλέπουμε τι έκανε ο Χίτλερ στην αρχή του πολέμου και τι συνέβαινε στους Γερμανούς στο τέλος».

Αυτές οι εικόνες αποτελούν μέρος της εκπληκτικής προπαγανδιστικής εκστρατείας που βοήθησε τη Βρετανία και τους συμμάχους της να κερδίσουν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι εικόνες βρέθηκαν σε αφίσες, βιβλία, εικονογραφημένα περιοδικά, φυλλάδια, καρτ – ποστάλ σε διάφορες γλώσσες, διαφορετικές μορφές και με στόχο κοινό διαφορετικών ηλικών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Είχαν διανεμηθεί μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου από το Υπουργείο Πληροφοριών που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκτεταμένη εκστρατεία της κυβέρνησης που ήλπιζε να κερδίσει τις καρδιές και το μυαλό στα χρόνια του πολέμου.

newsit.gr