Εργαζόμενοι στα δημ. νοσοκομεία: «Ανθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι με κυβερνητική ευθύνη» (Βίντεο)

Ενα ευρηματικό τρόπο επέλεξαν οι εργαζόμενοι στον χώρο της δημόσιας υγείας για να διαμαρτυρηθούν και παράλληλα να απεικονίσουν την δραματική κατάσταση που υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία.

poreia.jpg

Δημιούργησαν το «καραβάνι της υγείας» όπως ονόμασαν την διαδήλωσή τους στην Θεσσαλονίκη και στο οποίο προπορευόταν αμάξι με δυο μαύρα άλογα. Με το όλο σκηνικό που δημιούργησαν επεδίωξαν, όμως λένε οι ίδιοι να θυμίζει μεσαίωνα και να παραπέμπει στις συνθήκες εργασίας τους.

Οι δηλώσεις εργαζομένων στο χώρο –που παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε- δείχνουν και την αιτία που και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό τον κλάδο –ο οποίος βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και αν συνεχιστεί η ίδια κυβερνητική πολιτική είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει εντελώς- κατέβηκαν στην σημερινή διαδήλωση εν όψει της ΔΕΘ.

Είναι χαρακτηριστική η φράση διαδηλωτή: «Ο πρωθυπουργός πριν δυο χρόνια θα έσκιζε τα μνημόνια με ένα άρθρο σε ένα νόμο. Και αντί να σκίσει τα μνημόνια έσκισε μισθούς συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα».

Σύμφωνα με το Συνδικάτο εργαζομένων στην δημόσια υγεία η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι τραγική. Οι διοικήσεις τους έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν εράνους και να περιμένουν δωρεές ιδιωτών για να προμηθευτούν τα νοσοκομείο τα απολύτως απαραίτητα, η υποστελέχωσή τους δημιουργεί κλειστά χειρουργεία –με ανθρώπους να πεθαίνουν αβοήθητοι- ενώ οι ήδη εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους.

tsak-giorgis

Advertisements