Για σένα που νομίζεις ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ…- (Αφιερωμένο στους «φορείς του Τυμπακίου» που «δε θέλουν τους ξένους»…)

Οι φορείς του Τυμπακίου, όπως αναφέρουν, σε χθεσινοβραδινό ψήφισμά τους δηλώνουν ότι δε θα δεχτούν τους «λαθρομετανάστες» στην περιοχή τους.

prosfygopoyla-1-620x330

Στην ουσία δηλώνουν ότι όχι μόνο δε θα δεχτούν να υπάρξει χώρος φιλοξενίας για τους 500 ανθρώπους (αν επιλεγεί η περιοχή τους), αλλά δε δέχονται και εκείνους που ήδη ζουν, εδώ και χρόνια στην περιοχή.

Δε δέχονται τους ξένους οι φορείς του Τυμπακίου, όπως δηλώνουν…

Το ψήφισμα θα το διαβάσετε στη συνέχεια. Το δημοσιεύουμε απλά για ιστορικούς λόγους και για την ευθύνη καθενός, από τον απλό πολίτη μέχρι τον εκπρόσωπό του σε όλα τα επίπεδα, απέναντι σε κάθε στιγμή της κοινωνικής διαδικασίας.

Πρώτα όμως ας θυμηθούμε μερικά πράγματα μέσα από ένα εμβληματικό για την έννοια του Ανθρώπου και της αλληλεγγύης, ποίημα:

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

Γιά σένα που νομίζεις
ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ
ότι επειδή ακόμη δε χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείο
και να σε διώξουν
γιατί δεν έχεις λεφτά..
Οτι επειδή ακόμη έχεις ένα πιάτο φαί, δε θα στο πάρουν
Οτι ακόμη δε σου πήραν το σπίτι του πατέρα σου
για χρέη στο Δημόσιο, θα τη γλυτώσεις
Οτι επειδή το παιδί σου ακόμη είναι στο σχολείο, θα συνεχίσει..
Οτι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου..

(Το ποίημα είναι του Γερμανού πάστορα Martin Niemöller.
Είναι αυτοβιογραφικό μια κι ο ίδιος επέδειξε την αδιαφορία που αναφέρει και στο τέλος φυλακίστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης από τους ναζιστές. Πρωτοδημοσιεύτηκε το 1955 στο βιβλίο του Milton Mayer “Νόμιζαν πως ήταν ελεύθεροι”)

Διαβάστε τώρα και το ψήφισμα «κατά των ξένων»…

«Ομόφωνο ψήφισμα

Της λαϊκής συγκέντρωσης  της 9ης Σεπτεμβρίου 2016  , την οποία  συγκάλεσαν στο Τυμπάκι οι  φορείς  της Δημοτικής Ενότητας  Τυμπακίου  με θέματα:

1)Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής από την ανεξέλεγκτη παραμονή χιλιάδων παράνομων  (και μη καταγεγραμμένων)  μεταναστών σ΄αυτήν  και  κυρίως στο Τυμπάκι και

2) Το ενδεχόμενο δημιουργίας  καταυλισμού (ΗΟΤ SPOT) στο Δήμο Φαιστού

Αφού:

Α) γι΄ άλλη μια φορά  διαπιστώθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται  από την παραμονή υπερβολικά μεγάλου, μη καταγεγραμμένου αριθμού λαθρομεταναστών  στο Δήμο Φαιστού  και κυρίως στην περιοχή του Τυμπακίου, όπου διαβιούν σε άθλιες συνθήκες  με ό,τι αυτό συνεπάγεται  για την δημόσια υγεία και ασφάλεια

Β) κατά  γενική  ομολογία η περιοχή δεν  «αντέχει»   να φιλοξενήσει   μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών

                                             ΖΗΤΟΥΜΕ

Ι. α) να αναγνωρίζεται η δεινή κατάσταση του Δήμου μας λόγω  του  υπερβολικά μεγάλου, μη καταγεγραμμένου αριθμού λαθρομεταναστών  και κυρίως στην περιοχή του Τυμπακίου, όπου διαβιούν σε άθλιες συνθήκες  με ό,τι αυτό συνεπάγεται  για την δημόσια υγεία και ασφάλεια και για τον λόγο αυτό να εξαιρεθεί από την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων  φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.

β) να  γνωστοποιείται προς την Κυβέρνηση , προς κάθε αρμόδιο  Υπουργείο ,  προς  την Περιφέρεια ,  την ΤΕΔ και την  ΠΕΔ  και  όπου αλλού χρειαστεί  ότι ο Δήμος  Φαιστού είναι  υπερκορεσμένος  και  ότι δεν διαθέτει  ούτε  χώρους ούτε δυνατότητα φιλοξενίας  άλλων , μεταναστών ή προσφύγων. Το  γεγονός  αυτό   πρέπει να  λαμβάνεται υπ΄όψιν από την   Πολιτεία  κατά  το σχεδιασμό της   σε επίπεδο χώρας  και ν’ αποτελεί  βασικό κριτήριο.

γ) την  άμεση κινητοποίηση  των εκτελεστικών οργάνων της Δημοτικής Αρχής  για καταγραφή  και ταυτοποίηση των διαβιούντων  σήμερα στην περιοχή  μεταναστών, τον  υγειονομικό έλεγχο  και την  αστυνόμευση της περιοχής, θέτοντας τις  Αστυνομικές Αρχές ενώπιον των ευθυνών τους .

ΙΙ. Την άμεση , έκτακτη , σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού  και την λήψη απ΄αυτό απόφασης  ,που να εκφράζει την ομόφωνη  άποψη των κατοίκων και δημοτών κατά τα παραπάνω

ΟΙ  ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ»

candianews.gr