Δήμαρχος Λέρου και χρυσαυγίτες σε αγαστή συνεργασία

a6380bcf5e95bdd2659d509ee323e7b7Για μιαν ακόμη φορά ο Δήμαρχος της Λέρου Μ. Κόλιας επιχείρησε, στις 5 Σεπτέμβρη, να ξεσηκώσει τον κόσμο του νησιού ενάντια στους πρόσφυγες, στέλνοντας μια επιστολή σε υπουργούς, την οποία δημοσιοποίησε και με την οποία τους στοχοποιεί για πράγματα που δεν έκαναν, όπως ζημιές σε εκκλησία και στο σύστημα ηλεκτροδότησης, κλεψιές από χωράφια κλπ. news.in.gr

Και καλεί τον κόσμο «να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του»…δηλαδή και πάλι να βγουν στουςδρόμους του νησιού τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου. Στις δεκαπέντε μέρες που είμαστε στο νησί επικρατεί απόλυτη ηρεμία και στο hotspot και παντού, ενώ ελάχιστοι πρόσφυγες κυκλοφορούν στο νησί, μετά την εξέγερση του Ιουλίου επικρατεί (ακόμα) απόλυτη ησυχία. Μόνο η απρόκλητη βία των μπάτσων και των λιμενικών δεν σταματάει.

Αυτό που θέλει ο Δήμαρχος και οι γύρω από αυτόν, είναι να κλείσει η ανοιχτή και αρκετά αξιοπρεπής δομή του ΠΙΚΠΑ και το hotspot (που αυτή την περιοδο επιτρέπει κυκλοφορία εκτός από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ) να κλειδωθεί ερμητικά. Δυστυχώς, η νέα προβοκάτσια του Δημάρχου δεν έγινε γνωστή όσο θάπρεπε…ωστόσο, λειτουργεί στο νησί. Και οι ομάδες των φασισταριών, που έχει ο Δήμαρχος σε ετοιμότητα και αναλόγως  καλεί, είναι παρούσες στους δρόμους.

leros

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από ένα από τα πιο κεντρικά μέρη του νησιού, στην Αγ. Μαρίνα, έξω από την ταβέρνα «Λεμονή», με το αυτοκίνητο, που είναι του καταστηματάρχη και του γιού του, να έχει προκλητικά απλωμένη τη χρυσαυγίτικη σημαία, αραγμένο έξω από την ταβέρνα… όλες τις δεκαπέντε μέρες που είμαστε εδώ. Και μείναμε κατάπληκτες…… σαν κανείς να μην ενοχλείται…..

athens.indymedia.org