Προκλητικοί απέναντι στον Αιγύπτιο αλιεργάτη οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών

Σε συνέχεια της προηγούμενης δικασίμου και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε η μεθοδευμένη και συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ από τους συνηγόρους των χρυσαυγιτών, που αποκαλύπτουν σε όλο τους το μεγαλείο το χαρακτήρα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

dikh-xrysh-aygh-12-09.jpg

Ο μάρτυρας που υπέστη την άγρια δολοφονική επίθεση στις 12 Ιούνη του 2012 από το τάγμα εφόδου (και επέζησε μόνο γιατί, όπως επανέλαβε στο δικαστήριο, «πίστεψαν ότι με σκότωσαν και κάποιος είπε «πάμε»»), δέχθηκε σήμερα στο δικαστήριο και την ψυχολογική βία των ερωτήσεων των συνηγόρων των χρυσαυγιτών.

Χωρίς κανένα σεβασμό για την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο μάρτυρας με σίδερο, ξύλα, χέρια, πόδια στο κεφάλι και στο σώμα του, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, οι συνήγοροι «αποφάνθηκαν» ότι… «100 χτυπήματα με βάση το χρόνο που λέτε δεν βγαίνει»!

Μάλιστα, εκτός των ερωτήσεων τύπου «γιατί μένεις στην Ελλάδα αφού δεν βγάζεις χρήματα», «γιατί δεν πας σε άλλη χώρα», αξιολογώντας και τη ζωή του(!), τον ρώτησαν γιατί έκανε δυο παιδιά ακόμη, ενώ βρισκόταν σε τραγική κατάσταση. Προσπάθησαν, επιπρόσθετα, να αντιστρέψουν και την πραγματικότητα, μετατρέποντας το θύμα σε θύτη: «Μήπως κάνατε δουλειά εδώ που δεν ήταν νόμιμη;» και «συμπέραναν» ότι «γι’ αυτό ξυλοφορτώθηκε»…

902.gr

Advertisements