Δίκη Πελετίδη-Μια δίκη με ερωτήματα

Δικάζεται ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης γιατί δεν έδωσε στοιχεία για παιδιά προσφύγων στη Χ.Α.

images-62

Όταν πρωθυπουργοί ή και αρχηγοί κομμάτων μες τη Βουλή, αποκαλούν τη Χ.Α. “ναζιστικό μόρφωμα”, ή “εγκληματική οργάνωση”, τους ζήτησε κανείς τελεσίδικη δικαστική απόφαση;
Επομένως, γιατί ένας Δήμαρχος δεν δικαιούται να θεωρεί τη Χ.Α. εγκληματική οργάνωση;

Γράφει ο Στάθης Κεραμιδάς

• Ρώτησε ο Βούτσης ή ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τη Χ.Α. τι τα ήθελαν τα στοιχεία που ζήτησαν από τον Δήμο, πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Πάτρας;
Τι σκοπό είχαν οι χρυσαυγίτες; Μήπως σχεδίαζαν να πάνε στους παιδικούς σταθμούς και να διώξουν με τη βία τα παιδιά των μεταναστών ; Αυτή την τακτική δεν εφάρμοσαν σε όλες τις επιδρομές τους;

• Όταν η Χ.Α. υπέβαλε τα αιτήματά της στο Δήμο, σύσσωμη η ηγεσία της είχε συλληφθεί κατηγορούμενη για σύσταση συμμορίας και τέλεσης εγκληματικών πράξεων. Ήταν – και συνεχίζει να είναι – υπόδικη για πολλά κακουργήματα.
Άρα, ποιους δεν διευκόλυνε ο Δήμαρχος; Τη συμμορία δολοφόνων; Αλλά κι αν έδινε τα στοιχεία (λέμε τώρα…) ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη για ό,τι συνέβαινε
στα παιδιά;

• Υπάρχει έστω ένας δημοκρατικός άνθρωπος, που αναμένει την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, ώστε να σχηματίσει γνώμη τι είναι η Χ.Α.; Όταν η κατηγορία περί “σύστασης συμμορίας και τέλεσης εγκληματικών πράξεων” αποδίδεται από το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, περιμένει κανείς να αποφανθούν κάποιοι άλλοι δικαστές, αν νομιμοποιείται ο οιοσδήποτε να αποκαλεί από τώρα τη Χ.Α. “εγκληματική οργάνωση”;

Μα, ότι υφίσταται η εγκληματική οργάνωση, δεν αμφισβητείται από κανέναν, ούτε από τη δικαιοσύνη.

Στη δίκη που διεξάγεται, το δικαστήριο αναζητά για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εγκληματικών πράξεων που τελέστηκαν, από συγκεκριμένα πρόσωπα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο. Και, φυσικά, κανέναν δεν αφορά – πλην της δικαιοσύνης που θέλει να επιβάλλει και τις ανάλογες ποινές – ποιοι ήταν οι εκτελεστές και ποιοι οι εντολείς τους, διότι και οι μεν και οι δε, μέλη μιας συμμορίας ήταν, δηλ. καθάρματα !
• Αν ο δήμαρχος της Πάτρας – που οι μηχανισμοί του κράτους επίσπευσαν τις διαδικασίες της ποινικής δίωξής του ώστε να οδηγηθεί σε δίκη- τελικώς καταδικαστεί για “παράβαση καθήκοντος” και εκπέσει του αξιώματός του, αλλά αργότερα έχουμε και την τελεσίδικη δικαστική απόφαση για τη Χ.Α. που είναι καταδικαστική , ποιος θα λογοδοτήσει για ό,τι θα έχει προηγηθεί σε βάρος του δημάρχου Πατρέων;

(Αυτά είναι μερικά ερωτήματα προς απάντηση κυρίως από νομικούς, αν και δεν έχει τόση σημασία η εξέταση της υπόθεσης από νομική σκοπιά, διότι αυτή καθαυτή η υπόθεση όσο και η δίωξη, είναι πολιτική).

Παιδικός Σταθμός

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Ό,τι δεν τόλμησε να πει η κυβέρνηση Σύριζα στην απαίτηση της Χρυσής Αυγής να συρθεί σε δίκη ο δήμαρχος Πατρέων, το έπραξε με θάρρος η Νεολαία του Σύριζα.

Η πολιτική θέση που πήρε για την ποινική δίωξη κατά Πελετίδη, είναι η καλύτερη απάντηση, στη σπουδή που επέδειξε η κυβέρνηση ώστε να φθάσουμε σε δίκη με κατηγορούμενο τον Δήμαρχο για “παράβαση καθήκοντος”.

Αδιαμφισβήτητες οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις στην υπόθεση. Τις διέκρινε η Νεολαία του Σύριζα γι αυτό και κατακεραυνώνει με έντεχνο τρόπο την κυβέρνηση, εκτιμώντας πως το τέρας του νεοναζισμού, θα το κατατροπώσει τελικά η κοινωνία και το αντιφασιστικό κίνημα, αφού δείχνουν ανήμποροι να το πράξουν η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί.

Οι θέσεις αυτές της συριζαίικης νεολαίας, έρχονται να υπερκεράσουν τον κυβερνητικό παχυδερμισμό που, όλο αυτό το διάστημα, επέδειξε μια ιδιότυπη ανοχή στις απαιτήσεις του ναζιστικού μορφώματος.

Τα γεγονότα της κυβερνητικής μεθόδευσης και εμπλοκής για “δικαίωση” της Χ.Α. στη διαμάχη με τον Δήμαρχο, μιλούν από μόνα τους.

Πρώτος έδειξε το δρόμο, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ( νυν Πρόεδρος της Βουλής) όταν κλήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση της Χ.Α. στη Βουλή “διαφωνώ με την πολιτική θέση του δημάρχου Πατρέων και σας το λέω ευθέως” είπε. Κι όταν ρωτήθηκε (από χρυσαυγίτες βουλευτές) αν θα επιβληθούν κυρώσεις εναντίον του Δημάρχου, η απάντηση του Βούτση ήταν “υπάρχει ένα ολόκληρο νομικό πλαίσιο, εάν υφίσταται ζήτημα παράβασης καθήκοντος, ο ελεγκτής νομιμότητας επιβάλλει τις πειθαρχικές ποινές”.

Εδώ ο Βούτσης “έκλεισε” το μάτι στους χρυσαυγίτες ότι μπορούν να κινηθούν εναντίον του Δημάρχου καθώς υπάρχει το νομικό πλαίσιο, να…σπάσει τον τσαμπουκά του ενοχλητικού κομμουνιστή, που σηκώνει μπαιράκι…(η συζήτηση αυτή στη Βουλή συνέπεσε με την άρνηση του Πελετίδη, στην εντολή Βούτση, να κατατεθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα αποθεματικά του δήμου Πατρέων).

Η δεύτερη κυβερνητική εμπλοκή έγινε με την παρέμβαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στη Δυτ.Ελλάδα, απέρριψε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου) που έλεγε να μην διευκολυνθεί η Χ.Α. από τις υπηρεσίες του Δήμου, με το σκεπτικό πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση !

Αυτοί εκεί δεν πήραν χαμπάρι ούτε το κατηγορητήριο του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, που περιγράφει αναλυτικά την εγκληματική δράση της Χ.Α. ούτε έμαθαν ποιοί δολοφόνησαν τον Φύσσα, ποιοί έκαναν επιθέσεις δολοφονικές κατά Αιγυπτίων, ποιοί συγκρότησαν τάγματα εφόδου και μαχαίρωναν κόσμο και ως συμμορία τρομοκρατούσαν γειτονιές με την απειλή όπλων !

Η τρίτη κρατική παρέμβαση έγινε από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που ΄΄έτρεξε΄΄ την υπόθεση ώστε να φθάσουμε σε δίκη (ο δολοφόνος της Χ.Α. Ρουπακιάς, θα δικαστεί αργότερα…) προς ικανοποίηση των νεοναζί, που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του ΄΄απείθαρχου΄΄ δημάρχου.

Μετά από τα παραπάνω γεγονότα και την κατάληξη που είχαν, η παρέμβαση της Νεολαίας του Σύριζα γίνεται και πλυντήριο για να ξεπλυθούν κυβερνητικές μεθοδεύσεις και ντροπές, από το σύμπτωμα μια νοσηρής κατάστασης.

pixlax.gr

Advertisements