Άκρως επιτυχημένη η αντιφασιστική συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα

gegen-nazis-und-repression-graffiti-frankfurt-805x450.jpgΤην καλύτερη απάντηση στην προκλητική επιλογή του νεότευκτου ακροδεξιού μορφώματος της Λ.Ε.Π.ΕΝ να «εγκαινιάσει» τα γραφεία του στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έδωσε η παρουσία εκατοντάδων αναρχικών και αντιφασιστών, οι οποίοι, από τις 8 το πρωί, προχώρησαν σε αποκλεισμό των γραφείων της οργάνωσης.

Η κινητοποίηση των αντιφασιστών από τόσο νωρίς φαίνεται πως αιφνιδίασε την ΕΛ.ΑΣ., η οποία, κατόπιν κλήσης από το ακροδεξιό μόρφωμα, έσπευσε να επιστρατεύσει, σταδιακά,πολυάριθμες κλούβες και διμοιρίες, προκειμένου να προστατεύσει τα ελάχιστα στελέχη του που ήδη βρίσκονταν στο κτίριο της οδού Υγείας και, στη συνέχεια, να διασφαλίσει την πρόσβαση των ολιγάριθμων οπαδών του σε αυτό.

Σε αντίθεση με την εξαιρετικά περιορισμένης δυναμικής και κοινωνικής απήχησης Λ.Ε.Π.ΕΝ, ενός προϊόντος διάσπασης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, της οποίας ηγείται ο Χρήστος Ρήγας, που μόνο υπό την προστασία της ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να λειτουργήσει, η ανοιχτή και δημόσια παρουσία αναρχικών, αντιφασιστικών και κάποιων αριστερών συλλογικοτήτων και στεκιών δε χρειάζεται «δεκανίκια». Αυτό απέδειξε τόσο η μαζική προσέλευση στην αντιφασιστική συγκέντρωση, η οποία, στο αποκορύφωμά της, αριθμούσε περί τα 600 άτομα, όσο και η ευνοϊκή της υποδοχή από μεγάλο τμήμα των κατοίκων της περιοχής.

Λίγο μετά τις 8, η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε και οι αντιφασίστες πορεύτηκαν συγκροτημένα με κατεύθυνση προς την Ομόνοια.  

hitandrun.gr

 

Advertisements