Ένας υπουργός, δυό περούκες κι ένα χωνί

Εχτές τό βράδυ τον ρωτώ Γιώργο η εκτίμηση σου γιά το #peroukagate;

Μου απαντά διάβασε αύριο….

14358679_1648322245496706_3757283233600627029_n

Ένας υπουργός, δυο περούκες κι ένα χωνί

Τι χρειάζεται κανείς για να έχει μια κωμωδία στα όρια του γελοίου; Έναν υπουργό, έναν εκδότη σύμβουλο υπουργού με χωνί, δυο ανταποκριτές καναλιών με άφθονη επιπολαιότητα, και ανοησία, ανασφάλεια με αρκετή δόση χολής.

Όλα αυτά είναι τα υλικά της χτεσινής ιλαρής ιστορίας με τους δυο ανταποκριτές του STAR και του ALPHA στη Νέα Υόρκη, που η κυβέρνηση ανέδειξε σε πολιτικό γεγονός αντίστοιχο της επίθεσης τρομοκρατών στο Μανχάταν!
Ας δούμε τα γεγονότα με ψύχραιμη ματιά. Ο υπουργός Επικρατείας και η συνοδεία του φθάνουν στη Νέα Υόρκη δύο μέρες πριν τον πρωθυπουργό, που συνοδεύουν για την ομιλία του στον ΟΗΕ, χωρίς να έχουν επίσημα γνωστό πρόγραμμα. Για την ακρίβεια, χωρίς να έχουν επίσημο πρόγραμμα!

Σύμφωνα με τη διεθνή πολιτική οι επίσημες επισκέψεις κρατικών αντιπροσωπειών έχουν επίσημη ατζέντα με πρόγραμμα και δεν σουλατσάρουν στις ξένες πόλεις αυτοβούλως για έναν και σημαντικό λόγο: Η εκεί παρουσία τους χρηματοδοτείται από τον λαό. Δεν πάνε για πλάκα ούτε για δικές τους δουλειές. Επομένως, λογοδοτούν με κάθε δυνατό τρόπο και οι κινήσεις τους είναι δημόσιες. Δεν είναι μαφία.

Οι δημοσιογράφοι έχουν δουλειά να παρακολουθούν τι κάνουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πού και πώς ξοδεύουν το δημόσιο χρήμα, όχι μόνο εδώ στη χώρα, αλλά κυρίως και έξω από δω. Αυτή είναι η δουλειά τους.
Θυμίζω στους αναγνώστες που τα έζησαν και βεβαιώνω όσους είναι νεώτεροι ότι πολλά ρεπορτάζ εφημερίδων στον ξένο, αλλά και στον ελληνικό Τύπο έχουν γίνει από δημοσιογράφους που παρίσταναν ότι είναι ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους προκειμένου να «βγάλουν την είδηση».

Είναι θεμιτό στα πλαίσια του επαγγέλματος. Αν αποκαλυφθείς, απλώς γίνεσαι ρεζίλι των σκυλιών.
Έλληνες δημοσιογράφοι κατέγραψαν κατά καιρούς συνομιλίες προέδρων και πρωθυπουργών ή κινήσεις των κυβερνήσεων, μεταμφιεσμένοι σε γκαρσόνια σε επίσημες δεξιώσεις ή σε συνεργεία που ανέσκαπταν την Ηρώδου του Αττικού σε άλλες (!), για να μεταφέρω δύο από τις αρκετές που έχουμε ζήσει στις εφημερίδες. Κανείς ποτέ από τους κυβερνήτες δεν σκέφτηκε να φωνάξει την ΚΥΠ ή την ασφάλεια να τους συλλάβει! Κανείς δεν ήταν φοβικός ή μηχανορράφος για να βγάλει από τη μύγα ξύγκι.

Επιπλέον, για τα ήθη εκείνης της εποχής, μια τέτοια κίνηση εκ μέρους των κυβερνητών θα προκαλούσε τη χλεύη της κοινής γνώμης, η οποία προφανώς δεν είχε ξεπέσει στο σημερινό επίπεδο, όπου τέτοιες εκατέρωθεν ανοησίες αποκτούν πολιτικό βάρος.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δύο δημοσιογράφοι ανταποκριτές των δυο ελληνικών καναλιών είχαν τη σωστή μεν σαν επαγγελματική ιδέα αλλά επιπόλαιη σαν εφαρμογή φαεινή να παρακολουθούν χονδροειδώς μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας και τη συνοδεία του στο διήμερο της χωρίς επίσημο πρόγραμμα παραμονής του στη Νέα Υόρκη.
Υπό κανονικές συνθήκες η συνοδεία του υπουργού θα ζητούσε απλώς το λόγο από τους ενοχλητικούς ακόλουθους και θα τους αποκάλυπτε, έτσι πρόχειρα που είχαν μεταμφιεστεί, δεδομένου ότι ήταν πολύ γνωστοί σε όλους και είχαν επανειλημμένως πάρει συνέντευξη και από τον υπουργό.

Η γνώμη μου είναι ότι τους αναγνώρισαν και κάλεσαν το FBI μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν τον δήθεν πολιτικό ντόρο που προκάλεσαν για αντιπερισπασμό στο φιάσκο που έχει εξελιχθεί η υπόθεση των καναλιών για την κυβέρνηση και τον υπουργό προσωπικά. Τα δυο κανάλια των ανταποκριτών δεν έχουν πάρει στον διαγωνισμό- τζόγο την πολυθρύλητη άδεια.
Η απόπειρα της υπουργικής κουστωδίας να δώσει βάρος στο χωρίς αξία ιλαρό θέμα γίνεται φανερή από την καθοδηγημένη από τα κυβερνητικά μέσα χοντράδα που μετέδωσαν με ένταση χωνιού ότι οι δύο ανταποκριτές «είχαν σκοπό (!;) να χρεώσουν με μεγάλα ποσά τον υπουργό και τη συνοδεία του για να τους συκοφαντήσουν» (!!). Στον Λεφάκη πήγαν;

Αφορμή γι αυτή τη χοντράδα ήταν η αντίστοιχη χοντράδα που έκαναν οι δύο ανταποκριτές να χρεώσουν το λογαριασμό του υπουργικού συμβούλου και εκδότη της σκανδαλοθηρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το χωνί» για δύο μπύρες που ήπιαν στο λόμπυ του ξενοδοχείου της κυβερνητικής αποστολής, αξίας 20 δολαρίων, προκειμένου να δικαιολογήσουν στην ασφάλεια του ξενοδοχείου ότι είναι εκεί ως μέλη της αποστολής. Κι αυτό ελέγχεται. Γιατί ο ένας από τους δύο το αρνείται.
Όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής αναγνώστης η ιστορία είναι για γέλια. Και θα ήταν για γέλια υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση και κυβερνητικό αξιωματούχο, που απλώς θα έκανε ρεζίλι τους δύο ερασιτεχνικής πρακτικής δημοσιογράφους αν δεν της έδινε τον τόνο Ηρακλή Πουαρώ ο υπουργός, που στο κανάλι το οποίο ελέγχει απολύτως, την ΕΡΤ, μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη η εξαιρετική βρετανική σειρά με ήρωα τον ντετέκτιβ της Άγκαθα Κρίστι.

Κερασάκι στην τούρτα όλης αυτής της γελοιότητας ήρθαν με ταχύτητα αστραπής οι επίσημες ανακοινώσεις των δύο δημοσιογραφικών συνδικαλιστικών ενώσεων, που καταδίκασαν πομπωδώς τη στάση των δημοσιογράφων.
Είναι οι ίδιες ενώσεις που είτε ήταν απούσες είτε αντέδρασαν με απύθμενη καθυστέρηση στην αθλιότητα για τη δημοσιογραφία υπόθεση των αδειών στα κανάλια, ή οποία θα αφήσει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους του Τύπου.

Ήταν απούσες ή καθυστερημένες και απίστευτα ήπιες επίσης και στην προχτεσινή εξαφάνιση του Επικουρικού Ταμείου των 18.500 εργαζόμενων και των οικογενειών τους στον Τύπο από τον κ Κατρούγκαλο. Την οποία, έτσι, αγνοεί και ο ελληνικός λαός. Τέτοια αγωνιστικά αντανακλαστικά!
Η γελοιότητα μοιάζει να μην έχει τέλος στη χώρα. Το επικίνδυνο είναι που το πολιτικό προσωπικό την έχει ταυτίσει πια με την πολιτική. Και το ακόμα πιο επικίνδυνο είναι που ένα κομμάτι της δημοσιογραφίας, αντί να υπερασπίζεται και να υπηρετεί τη δημοσιογραφία, δηλαδή το λαό, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, έχει παρασυρθεί από την πολιτική στην ίδια γελοιότητα.

Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης

Lefteria:

14390902_1649048075424123_3308325680607228825_n

Από τη Κυριακή το βράδυ δέν έχει τέλος η αναφορά στους δύο δημοσιογράφους που είχαν μεταμφιεστεί γιά να παρακολουθούν υποτίθεται το Παππά.

Το#peroukagate επισκιάζει τή κυβερνητική αλητεία

Σε χθεσινό του άρθρο στην εφημερίδα τών συντακτών ο κ.Τρίμης αναφέρει …πώς οι δύο δημοσιογράφοι είχαν προετοιμάσει το έδαφος μέσω τών μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας μονάχα αναφορά στίς βόλτες του κ.Παππά στό Μανχάταν τήν ώρα που ο Παππάς είχε επαφές με αξιωματούχους γιά το ζήτημα του χρέους….μπλά μπλά μπλά….!

Ενα ξεπλυματάκι στό Παππά από εφημερίδα προσκείμενη στη κυβέρνηση,δέν μας ξαφνιάζει χωρίς να υπάρχει καμία διάθεση υπεράσπισης τών έν λόγω δημοσιογράφων η λογική του κοιτώ το δέντρο ενώ καίγεται το δάσος με ξεπερνά

Μιά κουστωδία κυβερνητικών καρεκλοκένταυρων στη Νέα Υόρκη όπως καί να έχει δεν μας αφήνει αδιάφορους από το Πεκίνο στη Νέα Υόρκη ένας συρφετός πού άν μη τί άλλο χρεώνει τον λαό που ήδη δεινοπαθεί εδώ και καιρό
Τολμούν δέ να κάνουν λόγο περί επαφών γιά το χρέος όταν οι ίδιοι κατήργησαν την επιτροπή αλήθειας του χρέους,ενώ συγχρόνως υπέγραφαν το χειρότερο μνημόνιο μέχρι τώρα είς βάρος του ελληνικού λαού

Εάν τώρα η κάθε κυβερνητική φυλλάδα προσπαθεί να ξεπλύνει έναν ατάλαντο αρριβίστα όπως ο Παππάς δικαίωμα της(άλλωστε ο σκύλος εκεί που τρώει γαυγίζει)

Τό να μας πουλούν φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες όμως το θεωρώ άν μη τί άλλο χυδαίο

Τήν ώρα δέ που ο Τσίπρας στην Νέα Υόρκη ενέκρινε τη Διακήρυξη για την εκμετάλλευση των προσφύγων με κάθε τρόπο

Τη διακήρυξη-ευχολόγιο, που δεν έχει ξεκάθαρη ατζέντα, σαφείς στόχους ούτε νομικώς δεσμευτικές αποφάσεις, δεν αναφέρονται πουθενά, όπως αναμενόταν, οι πραγματικές αιτίες της μεγαλύτερης προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Αντίθετα, βάζουν στο «παιχνίδι» της δήθεν ανακούφισης των ξεριζωμένων από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους θύτες τους: Πέρα από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τον «ιδιωτικό τομέα», δηλαδή τα μονοπώλια.
οι πανηγυρισμοί είναι άλλωστε γιά ανάλογες πολιτικές στό αίμα τους πανηγυρίζουν γιά το μνημόνιο που υπέγραψαν,πανηγυρίζουν γιά τις επαναπροωθήσεις προσφύγων,πανηγυρίζουν γιά το ξεπούλημα της χώρας που το βάφτισαν ανάπτυξη


Αντί να τους απασχολούν φλέγοντα ζητήματα ασχολούνται με τρίχες

Mkampouraki