Η διαχρονικά σάπια μεγαλοαστική μας τάξη, και οι διαχρονικές προειδοποιήσεις του Λένιν

Ο νέος καναλάρχης πήρε δάνειο βάζοντας εγγύηση ένα βοσκοτόπι. Κάποιοι παλαιότεροι έβαζαν εγγύηση την ταινιοθήκη και το αρχείο των τηλεοπτικών σταθμών τους.

tumblr_mab4twzcrT1qht6kko1_500.jpgΓιος γνωστού εκδότη δήλωσε με κυνικό σαρκασμό στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, πως έπαιρνε τα δάνεια του με αέρα.
Αυτές τις ημέρες γίνεται η δίκη για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που χορηγούσε δάνεια με ανύπαρκτες εγγυήσεις σε μερικούς από τους μεγαλύτερους οικονομικούς παράγοντες του τόπου.
Μερικά μόνο δείγματα γραφής από τα έργα και τις ημέρες της αστικής τάξης της χώρας.
Αυτούς που ο Βασίλης Ραφαηλίδης αποκαλούσε κομπραδόρους.

Η κατά Πόρτερ «κλίκα που είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας».
Η ΛΜΑΤ (Λούμπεν Μεγαλοαστική Τάξη) που συναντούμε στις προκηρύξεις της 17Ν.
Οι ίδιοι που ροκάνισαν το σχέδιο Μάρσαλ, οικειοποιήθηκαν τα Λίμπερτυ και ξεκοκάλισαν τα πακέτα Ντελόρ και τα ΕΣΠΑ.
Κρατικοί προμηθευτές και εργολήπτες που έγιναν μεγιστάνες διεθνούς βεληνεκούς, σε μια χώρα που η οικονομία της δε δικαιολογεί ούτε περιπτερούχους.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αστική τάξη στην Ελλάδα.

Οι όποιοι έλληνες αστοί ζουν στο εξωτερικό. Αυτούς που ονομάζουμε έτσι, δεν είναι παρά ένα κοπάδι κοπρόσκυλα που λυμαίνονται τα δάνεια, τις προμήθειες και τα δημόσια έργα.
Με τους δημοσιογράφους, που δουλεύουν στα κανάλια και τις εφημερίδες τους, να καλύπτουν τα αίσχη τους.
Με τη δικαιοσύνη, που δεν είναι παρά μια ακόμη πόρνη στην ατζέντα τους, να τους αφήνει ανέγγιχτους.
Με τους πολιτικούς, που τους υπηρετούν στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, να νομοθετούν για λογαριασμό τους.

Και είναι παραπάνω από προφανές πως αν δε βγει ο λαϊκός παράγοντας στο προσκήνιο, η κατάσταση όχι μόνο θα διαιωνίζεται, αλλά θα γίνεται όλο και χειρότερη για τα λαϊκά στρώματα.

Είναι γεγονός όμως πως το κίνημα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά.

Σε πλήρη αναντιστοιχία με τις επιταγές και τα κελεύσματα των καιρών.
Αν μάλιστα κάποιος αναλογιστεί την εξέγερση του 2008, και τους μεγαλειώδεις αγώνες της περιόδου 2010 – 2012, τότε ενδέχεται να βρει στις παρακάτω προειδοποιήσεις του Λένιν – την παραμονή μάλιστα της Οκτωβριανής επανάστασης – την περιγραφή της κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει :

«Όταν η ιστορία κάνει μια απότομη στροφή, συμβαίνει πολύ συχνά, ακόμη και τα πρωτοπόρα κόμματα να μην μπορούν για ένα λίγο-πολύ μακρόχρονο διάστημα να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση, επαναλαμβάνουν τα συνθήματα που χτες ήταν σωστά, μα σήμερα έχουν χάσει κάθε νόημα, έχουν χάσει το νόημά τους τόσο ‘’ξαφνικά’’ όσο ‘’ξαφνική’’ ήταν η απότομη στροφή της ιστορίας. Θα ήταν λάθος να νομίζει κανείς ότι οι επαναστατικές τάξεις έχουν πάντα αρκετή δύναμη για να πραγματοποιήσουν την επανάσταση, όταν αυτή η επανάσταση έχει ωριμάσει πέρα για πέρα λόγω των συνθηκών της κοινωνικο-οικονομικής εξέλιξης. Όχι η ανθρώπινη κοινωνία δεν είναι συγκροτημένη τόσο έλλογα και τόσο βολικά για τα πρωτοπόρα στοιχεία.

Η επανάσταση μπορεί να ωριμάσει, ενώ οι δυνάμεις των επαναστατικών δημιουργών αυτής της επανάστασης μπορεί να φανούν ανεπαρκείς για την πραγματοποίησή της. Τότε η κοινωνία σαπίζει και αυτό το σάπισμα παρατείνεται κάποτε ολόκληρες δεκαετίες»

Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να τον διαψεύσουμε.

Να μην αφήσουμε την κοινωνία να σαπίσει.


Να πνίξουμε τους σάπιους στη σαπίλα τους.

Π.

tsak-giorgis

Advertisements