Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο – Έξι ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο , το γνωστό άσμα ανταποκρίνεται πλήρως στο κυβερνητικό νομοσχέδιο που εκχωρεί στο λεγόμενο Υπερταμείο τις έξι ΔΕΚΟ και συγκεκριμένα ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, Αττικό Μετρό, ΕΛΒΟ και ΔΕΗ .

%cf%80%cf%89%ce%bb%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%8c%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%bb%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-660x330

Το νομοσχέδιο θα  κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας .

Έτσι η Κυβέρνηση της «αριστεράς» θα καλύψει μέρος των προαπαιτουμένων που απαιτούν οι δανειστές , ενώ βεβαίως έπεται και συνέχεια , αφού στο σχέδιο νόμου εντάσσεται και κατάλογος με τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ οι οποίες θα μεταβιβαστούν στο υπερταμείο, όταν συσταθεί.

Εκτός της λίστας, προς το παρόν, μένουν η ΕΑΒ και ο ΑΔΜΗΕ. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμα, ρύθμιση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία συνάπτει σύμβαση εκμίσθωσης διάρκειας έως 10 ετών για την εκμίσθωση τροχαίου υλικού με τη ΓΑΙΟΣΕ.

Η δημιουργία του καταλόγου με όλες τις συμμετοχές του δημοσίου σε επιχειρήσεις προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο. Προβλέπεται, επίσης, πως όλες οι συμμετοχές θα μεταφερθούν στο υπερταμείο με ελάχιστες εξαιρέσεις, που θα συμφωνηθούν μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Σε ότι αφορά στα προαπαιτούμενα που σχετίζονται με την συμπλήρωση του νέου ασφαλιστικού νόμου περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν:

– Την υπαγωγή των τουριστικών επιχειρηματιών (που δεν είναι ταυτόχρονα και αγρότες) που δραστηριοποιούνται σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων στο συντελεστή 20% (δηλαδή την «μεταφορά » τους από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ) όσον αφορά την εισφορά που θα καταβάλλουν για την κύρια ασφάλιση τους επί του δηλωτέου εισοδήματος τους από 1.1.2017 (σ.σ. αντί της καταβολής 20% το 2022 όπως θα ίσχυε εάν η συγκεκριμένη κατηγορία παρέμενε στον ΟΓΑ)

– Την υπαγωγή των αγροτών αλλά και των νέων επιστημόνων (πχ μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων ) με έως 5 χρόνια ασφαλιστικού βίου στο συντελεστή 6,9% ως προς την εισφορά που θα πρέπει να καταβάλλουν επί του εισοδήματός τους από 1.1.2017 για τον ΕΟΠΥΥ (σ.σ. αντί της σταδιακής μετάβασης τους στο 6,9% από 1.1.2019)

-Τον περιορισμό της έκπτωσης κατ’ έτος για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων από το 15% που ισχύει σήμερα στο 2% .

aftodioikisinews.gr

Advertisements