Στην Ελλάδα δυστυχώς αυτό που καθορίζει και ρυθμίζει τις εξελίξεις είναι ο εθνικισμός και ο ρατσισμός

Στην Ελλάδα δυστυχώς αυτό που καθορίζει και ρυθμίζει τις εξελίξεις είναι ο εθνικισμός και ο ρατσισμός.

14368727_1234717549933975_6605887750306823311_n

Είναι δυο ιδεολογικά και πολιτικά ρεύματα που δυστυχώς πάλι διαπερνούν πολλούς πολιτικούς χώρους. Λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά αντιστέκονται με θάρρος στη λαίλαπα αυτή. Είναι δυο ρεύματα που χαρακτηρίζουν ό,τι «πόνο» και «τραγωδίες» βιώνει η κοινωνία τους ως πρωτοφανείς και το μέγεθος τους έχει «βιβλική» έκταση.

Και παράλληλο μ αυτό υποβαθμίζουν και κρύβουν με απερίγραπτη μαεστρία το πραγματικά τεράστιο σε μέγεθος ανθρωπιστικών κρίσεων που διαχειρίζονται κράτη και κοινωνίες μικρότερων δυνατοτήτων. Και πάντα κάνουν τη τρίχα τριχιά και το μυρμήγκι ελέφαντα όταν καλούνται να διαχειριστούν καταστάσεις που προέκυψαν από δικές τους αποκλειστικά στρατηγικές επιλογές.

Μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα «φιλοξενεί» σε κέντρα κράτησης μόλις 55.000 από τους 7.000.000 πρόσφυγες που αναζητούν ασφαλές μέρος και μέλλον για τα παιδιά τους και για τους ίδιους προορισμό μακριά από τους πολέμους και την καταπάτηση ανθρωπίνων, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τότε εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει το μέγεθος διείσδυσης του εθνικισμού και του ρατσισμού σε όλα τα επίπεδα και στρώματα της κοινωνίας και σε όλες τις δομές και όργανα του κράτους στην Ελλάδα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Και είναι οι φανατικοί οπαδοί και οι άσχετοι οπαδοί και οι παρατρεχάμενοι οπαδοί του εθνικισμού και του ρατσισμού που στήριζαν και στηρίζουν όλους τους πολέμους που διεξήχθησαν εδώ και πολλές δεκαετίες στη Μέση Ανατολή από τους στρατηγικούς τους συμμάχους και οργανισμούς τους. Στηρίζουν τους πολέμους και τις επιλογές των συμμάχων αλλά δεν δέχονται να τους προσεγγίζουν οι βασικότερες συνέπειες των πολέμων και των επιλογών.

Η βασικότερη συνέπεια πάντα ενός πολέμου είναι η προσφυγιά.

Σε κάθε πόλεμο το μεγαλύτερο μέρος μιας κοινωνίας που δέχεται πόλεμο προσπαθεί να γλυτώσει τα παιδιά του από τις φρικαλεότητες που σπέρνει ο πόλεμος

 Όλοι έχουμε δικαίωμα να σώζουμε τα παιδιά μας και να τους εξασφαλίζουν άλλο μέλλον, και αυτό είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα όπως αναφαίρετο είναι και το δικαίωμα να επιστρέφει στο σπίτι και στο χωριό και στη πόλη που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ή τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει είναι επίσης δικαίωμα και αναφαίρετο του κάθε ανθρώπου να αγωνίζεται και να πολεμάει για πολιτική και κοινωνική απελευθέρωση αλλά και για κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Nasim Hanna Alatras

Advertisements