«Μηνύματα από την Ελλάδα: Η ελπίδα μας πέθανε»

«Μηνύματα από την Ελλάδα: Η ελπίδα μας πέθανε» , με αυτόν τον τίτλο η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο για τους 60.000 πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι υπό «αποτρόπαιες και μη ασφαλείς» συνθήκες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1-590x330

Ο διευθυντής του προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών Στιβ Σάιμοντς δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «αποθήκη ψυχών», κάνοντας λόγο για «επονείδιστη» συλλογική αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών

Η οργάνωση καλεί την ελληνική κυβέρνηση να παράσχει επειγόντως κατάλληλες συνθήκες διαμονής για τους πρόσφυγες με τη στήριξη της ΕΕ και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αυξήσουν τον αριθμό των προσφύγων που θα δέχονται, να εφαρμόσουν γρήγορες διαδικασίες για την επανένωση .

Η διεθνής οργάνωση αρωγής επισημαίνει στη σχετική έκθεσή της ότι παρά την περσινή συμφωνία μεταξύ των ηγετών της ΕΕ να υποδεχθούν στις χώρες τους πάνω από 120.000 πρόσφυγες, πολλές χώρες άνοιξαν τα σύνορά τους για λιγότερο από το 5% του αριθμού των ανθρώπων που είχαν πει ότι θα δέχονταν.

Σε αυτή την κατηγορία υπάγονται το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Κροατία, η Γερμανία, η Σλοβακία και η Ισπανία.

Μάλιστα η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Πολωνία δεν έχουν υποδεχθεί κανέναν πρόσφυγα, όπως επισημαίνει η έκθεση της οργάνωσης, η οποία φέρει τον ενδεικτικό τίτλο «Μηνύματα από την Ελλάδα: Η ελπίδα μας πέθανε».

Όπως σημειώνεται, με τους τρέχοντες ρυθμούς οι ευρωπαϊκές χώρες θα χρειαστούν 18 χρόνια για να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους.

aftodioikisinews.gr