Ρέθυμνο: Συνολική ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση – Τα «αριστερά ΜΑΤ» υπερασπίστηκαν επάξια τους φασίστες του Σώρρα

Σήμερα το πρωί κάλεσμα γιά την  αντιφασιστική συγκέντρωση στο δημαρχείο καθώς θα συζητούνταν στο δημοτικό συμβούλιο για την εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη.

ctbuazdwyaatcey

Θεωρητικά οι νεοναζί της χα παρέα με τους φασίστες του Σώρρα είχαν καλέσει συγκέντρωση στις 13:30

Στις 12 το μεσημέρι που ήταν η αντιφασιστική συγκέντρωση είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 αντιφασιστές αλλά τους περίμεναν στην αυλή του δημαρχείου 20 φασίστες μαζί με κρυμμένα ΜΑΤ που ήταν μέσα στο δημαρχείο.

Σύντομα υπήρχαν αντεγκλήσεις και συμπλοκή όπου ανοίχτηκαν κεφάλια και από τις 2 πλευρές. Τα ΜΑΤ αμέσως ψέκασαν στα μούτρα τους αντιφασίστες. Παρόλα τα χημικά οι συμπλοκές συνεχίστηκαν στο δρόμο όπου έπεσαν και άλλες φυσουνιές.

Η αντιφασιστική αναγκάστηκε να υποχωρήσει κάτω από την πίεση των ματ και τις φυσουνιές που έπεφταν μπροστά ακριβώς από το 2ο δημοτικό σχολείο.

Η συγκέντρωση συνεχίζεται ακόμα (12:55) με πολλά αντιφασιστικά συνθήματα και παλμό, ενώ όλη η ατμόσφαιρα είναι ποτισμένη με χημικά.

Παντού τριγύρω βρίσκονται ασφαλίτες και κόσμος που παρακολουθεί ενώ οι φασίστες είναι ανενόχλητοι μπροστά στο δημαρχείο φυλασσόμενοι από ΜΑΤ.

13:52 Μαζί με τους ψεκασμένους του Σώρρα και τους νεοναζί έχουν έρθει και ξεγιβεντισμένοι κρυφοφασίστες από διάφορα χωριά του Ρεθύμνου, οι οποίοι κρύβονταν σε μαγαζιά και έκαναν τους πελάτες αλλά στο σύνολο τους δεν είναι πάνω από καμιά 50ρια.

Η κατάσταση παραμένει στάσιμη με πολλά αντιφασιστικά συνθήματα από την μια και μπάτσους, ασφαλίτες και φασίστες να χαριεντίζονται μπροστά από το δημαρχείο.

14:30 Σταδιακά οι φασίστες αυξάνονταν μέχρι τα 80 περίπου. Όσο αυξάνονταν μεγάλωνε και το θράσος και οι προκλήσεις. Μετά από πολλές λεκτικές αντεγκλήσεις οι φασίστες προσπάθησαν ξεκίνησαν να πετάνε μπουκάλια νερού, πέτρες και σπασμένα παλούκια, ενώ έκαναν και ντου πάνω στην περιφρούριση, όπου και αποκρούστηκαν. Φυσικά τα ΜΑΤ τους άφησαν να κάνουν το ντου και μόλις απέτυχε τους μάζεψαν και αύξησαν την απόσταση μεταξύ των αντιφασιστών και των φασιστών. Οι φασίστες ήταν φανερά οπλισμένοι με σιδερολοστούς και παλούκια που τα κούναγαν επιδεικτικά μπροστά στους μπάτσους ενώ όσοι είχαν έρθει από τα χωριά είχαν κατσούνες στα χέρια τους.

Μετά το ντου συνεχίστηκαν οι λεκτικές αντεγκλήσεις και τα αντικείμενα που πετιόταν αν και πολλά από αυτά που πέταγαν οι φασίστες έσκαγαν πάνω στα ΜΑΤ. Η σχετική ηρεμία επέτρεψε να αναγνωριστούν, με τα ονοματεπώνυμα τους και τθις ιδιότητες τους, αρκετοί από τους φασίστες είτε ήταν από τα χωριά είτε ήταν από την πόλη.

Όλοι αυτοί μπαινόβγαιναν ελεύθερα μέσα στο δημαρχείο που γινόταν το δημοτικό συμβούλιο υπό την προστασία των μπάτσων.

15:10 Υπήρχε πληροφορία πως κατέφθανε μια κλούβα με ΜΑΤ πιθανότατα από τα Χανιά. Αντίστοιχα ξεκίνησε να οργανώνεται η περιφρούριση καθώς ξέραμε πως τα έμπειρα ΜΑΤΤ θα τα έστελναν επάνω μας.

15:27 Οι καινούργιες διμοιρίες έκαναν την εμφάνιση τους από ένα πλάγιο δρόμο που τους περιμέναμε αφήνοντας μονάχα την κεντρική λεωφόρο αλλά αναγκάζοντας την αντιφασιστική συγκέντρωση να υποχωρήσει και να απομακρυνθεί από το δημαρχείο.

Λίγα λεπτά μετά ξεκίνησαν επίθεση εναντίων της αντιφασιστικής συγκέντρωσης αφήνοντας τους φασίστες να αλωνίζουν στο κέντρο της πόλης. Η περιφρούριση προσπάθησε να αμυνθεί ενώ ψέκαζαν ασταμάτητα τον κόσμο μέσα στο κέντρο της πόλης. Ψέκασαν ακόμα και δίπλα σε μια εκκλησία που γινόταν κηδεία εκείνη την ώρα ενώ συνέχιζαν να κυνηγάνε την πορεία που σταδιακά έσπαγε.

16:30 Η συγκέντρωση έσπασε σιγά-σιγά μπροστά από τα δικαστήρια όπου μέχρι αυτό το σημείο κυνήγησαν και περικύκλωσαν τους αντιφασίστες.

16:52 ΠΡΟΣΟΧΗ : 30-40 φασίστες κατευθύνονται από το εμπορικό στην μεγάλη πόρτα με παλούκια και ψάχνουν κόσμο. (από Ράδιο Ψαλίδι)

Επίσης υπήρχε μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία πως κάποιοι φασίστες είχαν μπει σε αμάξι και ακολουθούσαν τα ΜΑ κατά την διάρκεια του κυνηγητού ενώ κράδαιναν στα χέρια τους παλούκια και λοστούς με σκοπό να χτυπήσουν τους αντιφασίστες.

Από το αντιφασιστικό μπλοκ τραυματίστηκε ένας στην πρώτη συμπλοκή όπου έσπασε το χέρι του καθώς και μια κοπέλα που την προσήγαγαν και της έσπασαν το χέρι τα ΜΑΤ. Την κρατάνε στο ΑΤ Ρεθύμνου και δεν την μεταφέρουν στο νοσοκομείο ενώ οι μπάτσοι λένε πως έχει στραμπουλίξει το πόδι της και της έχουν δώσει πάγο. Υπάρχει και 2η προσαγωγή όπου περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν οι προσαγωγές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Παρότι το κάλεσμα έγινε τελευταία στιγμή, αρκετοί αντιφασίστες (περίπου 150 ίσως και περισσότεροι) βρέθηκαν μπροστά από το δημαρχείο και αγωνίστηκαν απέναντι στις εναλλασσόμενες  επιθέσεις ΜΑΤ και φασιστών.

Από την αρχή ο σκοπός των μπάτσων ήταν να υπερασπιστούν τους φασίστες και να τους επιτρέψουν την ελεύθερη πρόσβαση στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτά άλλωστε είναι και τα «αριστερά ΜΑΤ» του Συριζα όπου δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα παραδοσιακά ΜΑΤ του Σαμαρά και το είδε όλη η πόλη του Ρεθύμνου σήμερα. Υπερασπιστές των φασιστών που δεν διστάζουν να ψεκάσουν δίπλα από δημοτικό σχολείο και σχεδόν μέσα σε κηδεία όπου βρίσκονταν ηλικιωμένοι και να μετατρέψουν το κέντρο της πόλη σε πεδίο χημικού πολέμου, αρκεί οι φασίστες του Σώρρα, συνεπικουρούμενοι από σουμπερίτες κρητικούς και χρυσαυγίτες να κάνουν το κομμάτι τους.

Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες και βίντεο καθώς και όποιες νέες πληροφορίες υπάρχουν

Τελικά οι προσαγωγές είναι 4 και πιθανότατα πάνε για συλλήψεις.

mpalothia.net

Lefteria:Με πλειοψηφία (30 ναι και 2 παρών)το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου ψήφισε πριν λίγο «ναι»στην φιλοξενία προσφύγων σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση και τους όρους που έλαβε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης.