Εξέγερση σε φυλακές της Βραζιλίας

Μετά από μια εξέγερση, κατά τη διάρκεια της οποίας έβαλαν φωτιά στα στρώματά τους, περίπου 200 κρατούμενοι δραπέτευσαν από τη φυλακή της Ζαρντινόπολις, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, όμως οι 100 από αυτούς συνελήφθησαν πολύ γρήγορα και επέστρεψαν στα κελιά τους.

brazil

Στις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo διακρίνονται δεκάδες κρατούμενοι, που φορούν μόνο τα εσώρουχά τους και έχουν σηκώσει τα χέρια στο κεφάλι, να τρέχουν, στη σειρά, στην αυλή της φυλακής για να καθίσουν κάτω.

«Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας, οι κρατούμενοι στασίασαν. Δεν έπιασαν ομήρους. Η κατάσταση έχει ήδη τεθεί υπό έλεγχο», ανέφερε η σωφρονιστική υπηρεσία του Σάο Πάολο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι μισοί δραπέτες εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή Ριμπεϊράο Πρέτο, κοντά στη Ζαρντινόπολις. Η επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπόλοιπων είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τον ιστότοπο G1 του Globo, που επικαλείται πηγές της στρατιωτικής αστυνομίας, οι περισσότεροι δραπέτες κρύβονταν σε χωράφια με ζαχαροκάλαμα, κοντά στην πόλη. Κάποιοι παραδόθηκαν αυτοβούλως στις αρχές.

Η φυλακή της Ζαρντινόπολις, που είναι χωρητικότητας 1.080 προσώπων, φιλοξενούσε 1.864 κρατούμενους. Ο υπερπληθυσμός στις φυλακές είναι η βασική αιτία των εξεγέρσεων στα σωφρονιστικά καταστήματα της Βραζιλίας

hnpress.gr

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο από το globo