Ρατσιστικές επιθέσεις ταγμάτων εφόδου κατά Πακιστανών μεταναστών στους Αγίους Αναργύρους

Ρατσιστικές επιθέσεις ταγμάτων εφόδου  κατά Πακιστανών μεταναστών στους Αγίους Αναργύρους 
aganargyroi3.JPG
 
Πακιστανοί μετανάστες κατήγγειλαν σήμερα στην ΚΕΕΡΦΑ σειρά ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων που συνέβησαν το τελευταίο μήνα.
 
Συγκεκριμένα, ο Aρεφ Μοχαμάντ, εργαζόμενος στον επισιτισμό , δέχτηκε επίθεση σήμερα στις 5.30πμ από ομάδα τεσσάρων φασιστοειδών που επέβαιναν σε μηχανές μεγάλου κυβισμού κοντά στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Σταμάτησαν στην στάση του λεωφορείου, τον πλησίασαν και ρώτησε ένας: “Από πού είσαι;” Ο Αρεφ , αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για την ίδια ομάδα που έχει χτυπήσει μετανάστες το τελευταίο διάστημα και προσπάθησε να διαφύγει. Τον έκοψαν με τις μηχανές, το έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές στα πλευρά και μπουνιές στο πρόσωπο.
 
Είκοσι λεπτά αργότερα παρέα με δύο άλλους μετανάστες εργάτες βρέθηκε ξανά στην ίδια περιοχή αντιμέτωπος με την ίδια ομάδα ενω προσπαθούσαν να πάνε στη δουλειά τους. Σταμάτησαν πάλι, κατέβηκαν από τις μηχανές και έπιασαν ένα μετανάστη ζητώντας του να τους δείξει τα χαρτιά και το πορτοφόλι του. Έβριζαν χυδαία φωνάζοντας “βρωμοπακιστανοί” και ένας απειλούσε:”αν σας ξαναδούμε εδώ θα σας σκοτώσουμε.”
 
Το πλέον σοβαρό περιστατικό συνέβη πριν από δεκαπέντε μέρες περίπου όταν Ινδός εργάτης ξυλοκοπήθηκε από τους ίδιους και κατέληξε στο νοσοκομείο για εννέα μέρες.
Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι τυχαίες. Μετα τις 4 Αυγούστου ξεκίνησαν ανάλογες επιθέσεις στον Ασπρόπυργο. Μετά την ομιλία Μιχαλολιάκου στις Θερμοπύλες οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να ξαναβγάλουν τάγματα εφόδου στις γειτονιές. Δεν θα τους αφήσουμε! 
 
Πρόκειται για δράση ταγμάτων εφόδου σε μια περιοχή που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είχαν προχωρήσει σε ανάλογες επιθέσεις.
 
Τα θύματα έχουν την στήριξη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και της ΚΕΕΡΦΑ και θα προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά των φασιστοειδών.
 
Καλούμε τον Δήμο Αγίων Αναργύρων, τα σωματεία, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες  να προχωρήσουμε μαζί στην οργάνωση κινητοποιήσεων για να ξηλώσουμε τη δράση των φασιστοειδών στην περιοχή. 
 
Στη Διεθνή Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 15- 16 Οκτώβρη στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ του Ρούφ θα παρθούν πρωτοβουλίες κατά των ρατσιστικών επιθέσεων. 
Advertisements