Τι δεν δείχνει το βιντεάκι της ΕΛΑΣ

Σκηνοθετημένο με προδιαγραφές… υψηλού επιπέδου βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες η ΕΛΑΣ για να προβάλει υποτίθεται το κοινωνικό της έργο.

timthumb.png

Μάλιστα όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τηλεοπτικά και ιντερνετικά, έσπευσαν να το αναπαραγάγουν με αφορμή  τον επικείμενο ετήσιο εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του… Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου,,που είναι στις 20 Οκτωβρίου.

Θέλοντας δε να ενισχύσουν το προφίλ της εξελιγμένης τεχνολογικά και αποτελεσματικής ελληνικής αστυνομίας, πολλοί τίτλοι παρομοίαζαν την ΕΛΑΣ με το… CSI Μαιάμι και άλλα αναλόγου στάθμης, προσθέτοντας πως «το videaκι έχει όλα τα… φόντα για να κάνει επιτυχία και να γίνει viral καθώς έχει γρήγορο ρυθμό, νευρικό μοντάζ και επική μουσική!». Ο βήχας και ο έρωτας καθεστωτικών μίντια και οργάνων της τάξης δεν κρύβονται.

Στο βιντεάκι διάρκειας 48 δευτερολέπτων κυριαρχούν σκηνές με περιπολικά να γκαζώνουν κυνηγώντας τους κακούς, εποχούμενους μηχανόβιους Ζητάδες να περιπολούν, ένοπλους μπάτσους να περικυκλώνουν σπίτια με ενοίκους προφανώς εγκληματίες, αλλά και χαμογελαστούς ποδηλάτες ένστολους να κάνουν πεταλιές ανέμελοι ανάμεσα σε τουρίστες και άλλα ανάλογα. Επίσης η ΕΛΑΣ διαφημίζει τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας της, κάμερες ασφαλείας, ελικόπτερα, περιπολικά, εργαστήρια ανάλυσης προσωπικών δεδομένων κ.α.

Αυτό βέβαια που έλειπε παντελώς από το βιντεάκι ήταν οι πρόσφατοι ψεκασμοί με χημικά των συνταξιούχων στο κέντρο της ΑΘήνας, οι ξυλοδαρμοί των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών έξω από Ειρηνοδικεία κατά πλειστησιασμών, οι συλλήψεις απεργών, οι παρακολουθήσεις ασφαλιτών σε πορείες και συσκέψεις εργατικών σωματείων και πολλά άλλα παρόμοια ανδραγαθήματα.

Η ΕΛΑΣ, και υπό την πολιτική εποπτεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να προπαγανδίζει με χοντροκομμένο τρόπο το δήθεν θεάρεστο κοινωνικά έργο της για να συσκοτίσει τον πραγματικό ρόλο ύπαρξής της, την καταστολή και την ποδηγέτηση των αγωνιστικών και εξεγερτικών τάσεων της εποχής μας…

Πρίν

Advertisements