Αλληλεγγύη στον αιχμάλωτο αναρχικό Σπ. Φατούρο που βρίσκεται χτυπημένος στην απομόνωση του κολαστηρίου.

Αλληλεγγύη στον αιχμάλωτο αναρχικό Σπ. Φατούρο που βρίσκεται χτυπημένος στην απομόνωση του κολαστηρίου.

Το πρωί της Τετάρτης ο σύντροφος Σπύρος Φατούρος αιχμαλωτίστηκε μετά από έφοδο της ασφάλειας στο σπίτι του. Οδηγήθηκε στο Α.Τ. Περιστερίου γνωρίζοντας πολύ καλά πως μετέπειτα θα οδηγηθεί στο κολαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού. Ο σύντροφος που αποφυλακίστηκε το 2014 συνελήφθει στις 27/12/15 για χρέος προς το δημόσιο, το οποίο προέκυψε απο την μη καταβολή 12.000€ (500€/μήνα) ποσό που είχε οριστεί για την αναστολή της ποινής του. (Νόμος Παρασκευόπουλου).

 

Τα σοβαρά προβλήματα  υγειας του ( δεν έκρυψε ποτε πως είναι οροθετικος) και το πάθος του για λευτερια ,τον οδήγησαν να ολοκληρώσει την διαδικασία εκδίκασης της ποινής του σε κοινωφελή εργασία εντός της αιχμαλωσίας του. Μια διαδικασία που είχε προσπαθήσει να ολοκληρώσει πριν την εκδοση εντάλματος στις 27/12 αλλά που προφανώς έβρισκε παντού κόλλημα. Τον ήθελαν μέσα! Ο σύντροφος παρόλα αυτά καταφέρνει να βγει απο το κολαστήριο στα μέσα του Φλεβάρη, με το δικαστήριο να μετατρέπει την ποινή του για τα 12.500€ σε 720 ώρες κοινωφελούς εργασιας. 

Ωστόσο οι συνθήκες της κοινωφελούς εργασίας εντείνουν τα προβλήματα υγείας ενώ το κυνηγητό των μπάτσων συνεχίζεται. Η ποινή δεν εκτελείται, παράλληλα όμως ο σύντροφος Σπύρος Φατούρος συνεχίζει να δίνει παρόν στο Α.Τ, επεισοδιακά και με μεγαλες επιχειρήσεις τρομοκρατίας σε βάρος του.

Και ερχόμαστε στο δια ταύτα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία λίγο πριν την μεταφορά του στο κολαστήριο ο σύντροφος μας κοινοποίησε πως έχει χτυπηθεί κατα την κράτηση και μεταφορά του( Α.Τ Περιστερίου- Λουκάρεως- Α.Τ. Αιγαλεου) και πως δεν έχει μαζί τα χάπια του (μείζονος βαρύτητας για την ζωή του).

Την Πέμπτη το απόγευμα στις 5 μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του, καθώς δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν οικείο του. Πιθανότατα ο σύντροφος να βρίσκεται χτυπημένος στην απομόνωση. Με την γνωστή πρόφαση των αναγκαστικών εξετάσεων πριν την μεταφορά του σε θάλαμο , ίσως να επιχειρηθεί μια τεταμένη κράτηση στην απομόνωση, κάτι που έχει συμβεί ξανα και στο παρελθόν. 

Η απομόνωση του συντρόφου εξασφαλίζει γι αυτούς το θαψιμο ενος ενεργού, σκεπτόμενου και μαχιμου αγωνιστή. Ενός αναρχικού εντός και εκτός των τειχών της φυλακής.  

Αλληλεγγύη στον αιχμάλωτο αναρχικό Σπύρο Φατουρο.

Κανένας αιχμάλωτος μόνος στα χέρια του κράτος.

Να μεταφερθεί άμεσα ο σύντροφος σε θάλαμο.

Αναρχικές/ Αναρχικοί.

athens.indymedia.org