Επιτέλους στα θρανία τα παιδιά της Ριτσώνας

Την Τρίτη θα ξεκινήσει τελικά η σχολική χρονιά για τα προσφυγόπουλα του κέντρου φιλοξενίας της Ριτσώνας στην Εύβοια, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε η προχτεσινή σύσκεψη του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Χρήστου Δημητρίου με τον δήμαρχο Χαλκίδας Χρήστο Παγώνη και τοπικούς φορείς.

Τα «τεχνικά ζητήματα», όπως τα χαρακτήρισε ο κ. Δημητρίου, τα οποία δεν επέτρεψαν να λειτουργήσουν οι προπαρασκευαστικές τάξεις για τα προσφυγόπουλα σε δύο Δημοτικά της Αυλίδας και σε ένα Γυμνάσιο, δηλαδή στην πραγματικότητα οι αντιδράσεις ορισμένων γονέων μαζί με μέρος της τοπικής κοινωνίας, φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν με την προσθήκη ενός επιπλέον σχολείου, του 14ου Δημοτικού Χαλκίδας, όπου θα κάνουν μάθημα 38 παιδιά, η πλειονότητα των προσφυγόπουλων του κέντρου φιλοξενίας της Ριτσώνας.

Αλλα 15 προσφυγόπουλα αποφασίστηκε να πάνε στο Δημοτικό Βαθέος Αυλίδας και άλλα 15 στο Δημοτικό Παραλίας Αυλίδας, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά θα πάνε στο 14ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.

Παρ’ όλα αυτά, ορισμένοι γονείς από το Δημοτικό της Παραλίας Αυλίδας φαίνεται ότι επιμένουν στην άρνησή τους να γίνουν προπαρασκευαστικά μαθήματα στο σχολείο, ενώ το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων καλεί σε έκτακτη συνέλευση αύριο το απόγευμα με σκοπό να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου, η συνέλευση που είχε συγκαλέσει την περασμένη Τρίτη δεν είχε απαρτία, ενώ δεν φαίνεται να είχαν κανένα αποτέλεσμα και οι… νομικές ενέργειες στις οποίες προχώρησε το Δ.Σ., συγκεκριμένα η επίδοση στους αρμόδιους φορείς ενός σημειώματος αντιρρήσεων που συνέταξε δικηγόρος!

«Παρά τις επανειλημμένες επαφές και παραστάσεις […] δεν εισακούστηκε το αίτημά μας», ενημερώνει το Δ.Σ., ανακοινώνοντας πως, ως αποτέλεσμα, την Τρίτη θα λειτουργήσει στο σχολείο η τάξη προπαρασκευαστικών μαθημάτων των προσφυγόπουλων. 

φωτογραφία: EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

efsyn.gr