#Κολαστήριο Κορυδαλλού: Αλληλεγγύη στον Αναρχικό Σπ. Φατούρο.

Αλληλεγγύη στον Αναρχικό Σπύρο Φατούρο που βρίσκεται για 10η μέρα στην απομόνωση.
Η κράτηση των συντρόφων μας στην απομόνωση αποτελεί κομμάτι της υπάρχουσας τρομο-κρατίας που αποβλέπει την διοχέτευση του φόβου σε όλους τους κρατούμενους, δημιουργώντας την απειλή μιας φυλακής μέσα στη φυλακή, εφόσον αυτοί εναντιωθούν στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης. Επίσης η «στενή » φρούρηση τους εξασφαλίζει για τους ανθρωποφυλακες την μηδενική επαφή των συντρόφων με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός φυλακής και αυτό έχει ως στόχο την κάμψη της αγωνιστικής τους στάσης αφόυ δεν μπορούν πια να παρέμβουν λόγω σχεδιασμένης φίμωσης και απομόνωσης.


Ο σύντροφος Σπύρος Φατούρος βρίσκεται για 10η μέρα στην απομόνωση του Κολαστηρίου στον Κορυδαλλό. Όπως έχει γνωστοποιηθεί από προηγούμενες ενημερώσεις ο σύντροφος συνελήφθει την Τετάρτη 12/10 στο σπίτι του και οδηγήθηκε στην απομόνωση του κολαστήριου την επόμενη μέρα. Ο ίδιος μετέφερε στους οικίους του πως οδηγείται στη φυλάκη χτυπημένος από τους μπάτσους και χωρις τα φαρμακά του (απαραίτητα για την υγεία του αφού είναι οροθετικός).

Η «προφητεία» μιας τεταμένης κράτησης  του συντρόφου στην απομόνωση βγαίνει αληθινή μιας και είναι γνωστό, σε όλους μας, το μένος των ανθρωποφυλακων απέναντι του. Η ενημέρωση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου των Φυλακών αρχικά ήταν πως «έχει μεταφερθεί σε θάλαμο» ενώ μετά από πιέσεις απάντησαν πως »δεν κρατείται στην απομόνωση, αλλά σε ένα ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του υπογείου, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για τυχόν μεταδιδόμενες ασθένειες πριν ανέβει, με εντολή γιατρού, στους άνω ορόφους και μπεί σε θάλαμο με άλλους κρατούμενους».

Ωστόσο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον σύντροφο, μας ενημέρωσε πως δεν του εχουν πάρει ούτε σάλιο! Βρίσκεται στην απομόνωση για 10η μέρα και δεν τον έχει επισκεφθεί κανένας γιατρός καθώς δεν εχει γίνει καμία ιατρική εξέταση!!! Επίσης δεν του έχει δοθεί η φαρμακευτική αγωγή για την οροθετικότητα κάτι που έχει επιδεινώσει την ήδη επιβαρημένη υγεία του. Επιπλέον πρόσθεσε πως όταν ρωτά πότε θα μεταφερθεί σε θάλαμο ή πότε θα πάρει τα φαρμακά του οι ανθρωποφυλακες τον  απαντούν πως » και ο Ιλίρ Ασλανάι εμείνε στην απομόνωση δεν είσαι μόνο εσύ» και » αν δεν σου αρέσει κανε πάλι απεργεία πείνας» .

Να υπενθυμίσουμε πως ο συντροφος Σπύρος Φατούρος κατα την διάρκεια της συνολικής αιχμαλωσίας του συμμετείχε στην δημοσίευση ενυπόγραφων κείμενων των κρατουμένων που γνωστοποιούσαν και κατήγγειλαν βασανιστήρια που δέχονταν οι συγκρατούμενοι τους απο τους ανθρωποφυλακες. Πέρυσι ο εγκλεισμός στην απομόνωση του καρκινοπαθή Ιλιρ Ασλανάι που ειχε χάσει και τα δύο του πόδια κατα την διάρκεια του 10χρονου εγκλεισμού του, οδήγησε εναν αριθμό κρατούμενων να απαιτήσει την μεταφορά του άρρωστου και αβοήθητου Ιλίρ σε θάλαμο. Για την ειρωνεία της ιστορίας ο Ιλίρ μεταφέρθηκε στις φυλακές του Δομοκού.

Η εκδικητική αντιμετώπιση που δέχεται ο αναρχικός  Σπύρος Φατούρος απο τα μέσα της καταστολής και τους εκφραστές της δεν είναι πρωτοφανής, ούτε αδικαιολόγητη.Η κράτηση των σύντροφων μας στην απομόνωση αποτελεί κομμάτι της υπάρχουσας κατάστασης που αποβλέπει την διοχέτευση του φόβου σε όλους τους κρατούμενους, δημιουργώντας την απειλή μιας φυλακής μέσα στη φυλακή, εφόσον αυτοί εναντιωθούν στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης. Επίσης η » στενή » φρούρηση τους εξασφαλίζει για τους ανθρωποφυλακες την μηδενική επαφή των συντρόφων με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός φυλακής και αυτό έχει ως στόχο την κάμψη της αγωνιστικής τους στάσης, αφού δεν μπορούν πια να παρέμβουν λόγω σχεδιασμένης φίμωσης και απομόνωσης.

Να σημειωθεί πως  αναμένουμε ενημέρωση για το περιεχομενο του φακέλου  με την ακριβή ποινή  και τη/ τις κατηγορια/ες όπου θα υπάρξει σχετική πληροφόρηση. Προς στιγμήν το μόνο που γνωρίζουμε είναι η μη ολοκληρωμένη ποινή για χρέος στο δημόσιο που προέκυψε απο εξαγοράσιμη αναστολή.

Ωστόσο επείδη καμία απο τις υπάρχουσες εξουσίες του σήμερα  δεν έχει συμφέρον να προβάλλει κάτι αντίθετο απο το ήδη προβαλλόμενο, η καταστολή επιβραβεύεται μέσω της αμφισβήτησης της αναγκαιότητας ή της αυθαιρεσίας.   Ως ελάχιστη απάντηση λοιπόν  στο ενυπογραφο άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών με τιτλο <Μια ξαφνική και περίεργη σύλληψη>>  που αναφέρεται ακόμα μια φορά στους αγώνες  και τις υποθέσεις του συντρόφου- αναρχικού Σπύρου Φατούρου έχουμε να πούμε το εξης:

Μια αναμενόμενη και καθόλα περίεργη δημοσιογραφία! 

Η επιμένουσα εμμονή και αλλοίωση των κατασταλτικών επιχειρήσεων που έχει δεχτεί κατα καιρους ο σύντροφος, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολήστε μαζί του,  μας καταστούν σαφή την αγωνία σας να τακτοποιήσετε την οργή μέσα απο ενα «φιλεύσπλαχνο» άρθρο! Ο σύντροφος βρίσκεται ακόμα στην απομόνωση και δεν μεταφέρθηκε σε κανένα θάλαμο. Αλήθεια, πως γνωρίζετε πως θα αφεθεί ελεύθερος σε λίγες μέρες ενω δεν υπάρχει ακόμα καθαρή εικόνα για το τι περιεχει ο φάκελος;

Φυσικά δεν έχουμε καμια αυταπάτη κύρια αυτοαποκαλούμενη «συντάκτης». Ο κιτρινισμός σας και τα ασύστολα ψεύδη που έχουν γραφτει στη φυλλάδα σας για τον αναρχικό Σπύρο Φατούρο δεν εκφράζουν τίποτα λιγότερο απο τον κυρίαρχο λόγο. Επιχειρείτε να διευρύνετε και να διευκολύνετε την βίαιη μεταχείριση και αμαύρωση ενός αγωνιστή, αιχμαλώτου του κράτους και των εκφραστων του. Είστε μια εξ αυτων, και για αυτο προβάλετε χωρίς ίχνος ντροπής την δική σας και των οικείων σας βολική εκδοχή.

ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΦΑΤΟΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ  ΑΞΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Αναρχικές/Αναρχικοί

 

athens.indymedia.org

Advertisements