Οι ΗΠΑ και ο Δυτικός κόσμος και ή παραπληροφόρηση

Οι ΗΠΑ και ο Δυτικός κόσμος όταν ήθελαν να ξεκινήσουν τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003 πλημμύρισαν τα πρακτορεία και τα ΜΜΕ με τεράστιο όγκο κατασκευασμένων πληροφοριών και ντοκουμέντων.

Τα ψέματα φάνηκαν λίγο μετά τη κατοχή του Ιράκ, βουνά. Τώρα τα ψέματα που αδειάζουν τα όργανα των ΗΠΑ εκεί στη χωματερή της ενημέρωσης στο Ιράκ έχουν ξεπεράσει σε υψόμετρο βουνά υψηλότερα από τις κορυφές του Έβερεστ.

Η μπόχα που βγαίνει από τα δυο προτεκτοράτα των ΗΠΑ, στη Βαγδάτη και στο Αρμπίλ, ξεπερνάει σε τοξικότητα αυτής της τοξικής λίμνης Baotou στη Κίνα. Ο Δυτικός κόσμος παριστάνει ότι κατασκευάζει μηχανές ενέργειας, που παράγουν πράσινη ενέργεια, δεν ενημερώνει τους πολίτες του ότι τα υλικά κατασκευής των βασικών εξαρτημάτων των μηχανών αυτών, εξορύσσονται και κατασκευάζονται στη Κίνα και συγκεκριμένα στη βιομηχανική ζώνη στην πόλη Baogang.

Εκεί εργοστάσια Χάλυβας, με πολλούς και τεράστιους πύργους ψύξης και καμινάδες βάφουν τον ουρανό με όλα τα χρώματα του τοξικού ουράνιου τόξου. Από τα εργοστάσια αυτά μέχρι τη τοξική λίμνη εκτείνονται αγωγοί που ασταμάτητα χύνουν ό,τι υγρά απόβλητα παράγουν, σκοτώνοντας κάθε μορφή ζωής μέσα και πάνω από τη λίμνη.
Όλα αυτά για να παριστάνουν οι πολιτισμένοι ιμπεριαλιστές και καπιταλιστές ότι υιοθετούν την πράσινη ενέργεια. Οι ίδιοι όλο το Ιράκ, από το βορρά μέχρι το νότο, το έχουν μετατρέψει σε τεράστια τοξική λίμνη, όπου χύνουν εκεί όλα τα ψέματα που παράγουν τα προτεκτοράτα-βιομηχανίες τους στη Μέση Ανατολή.
Από το πρωί μέχρι το βράδυ οι άνθρωποι τους και τα φερέφωνα τους ασταμάτητα χύνουν τα ψέματα τους προκλητικά και χωρίς ίχνος υπευθυνότητας απέναντι στη νοημοσύνη ακόμα του πιο αδιάβαστου πολίτη αυτού του κόσμου.
Η ταχύτητα με την οποία διαδίδουν την παραπληροφόρηση και τα ψέματα ξεπερνάει ακόμα και αυτού του ζάπινγκ. Πιάνεις ένα κανάλι για να μάθεις τι γίνεται στο Ιράκ, για ένα γεγονός ή για μια ιστορία ή μια εξέλιξη..σε πείσει ο ανταποκριτής του συγκεκριμένου καναλιού για την ορθότητα και αντικειμενικότητα του και υιοθετείς την οπτική του.. κάνεις ζάμπινγκ σε άλλο κανάλι όπου ο ανταποκριτής βρίσκεται λίγα μέτρα από τον πρώτο ανταποκριτή και μαθαίνεις άλλες πληροφορίες, και σου δίνει άλλη οπτική και αυτήν υιοθετείς ..λίγο πιο δίπλα ένας τρίτος ανταποκριτής με άλλη οπτική και άλλες διαφορετικές πληροφορίες ..το ίδιο με τον 4ο και 5ο και τον 6ο ..κλπ ανταποκριτή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο τέλος καταλαβαίνεις ότι όλοι αυτοί οι ανταποκριτές έπαιρναν «χαρτάκια» από το από ένα «Κέντρο Ενημέρωσης», που χαρίζει στον κάθε ανταποκριτή να παριστάνει τον κόκορα ότι αυτός πρωτολάλησε την τάδε πληροφορία-είδηση. Αν καταφέρνεις και δεν πετάξεις τον καφέ ή την παντόφλα ή το τασάκι στη τηλεόραση τότε σίγουρα αξίζεις το μετάλλιο του καλύτερου τηλεθεατή. Λίγη έρευνα άμα κάνεις στο Διαδίκτυο μαθαίνεις τελείως πληροφορίες από την άλλη πλευρά του μετώπου, τότε αν κατέχεις τη τέχνη της διασταύρωσης μιας είδησης ή μιας πληροφορίας μαθαίνεις σε ποιο λάκκο με τα φίδια έχεις πέσει.

Έτσι σηκώνεις τα μανίκια φτιάχνεις και δεύτερο καφέ..γιατί το πρώτο το έχεις πιει με το πρώτο τους το γάλα-ψέμα. Και εκεί που σου έρχεται η γαμημένη έμπνευση και ότι τώρα θα ξεσκεπάσεις το ψέμα και την παραπληροφόρηση ..δεν προλαβαίνεις ούτε τη πρώτη φράση να γράψεις ..σου έρχεται σαν κεραμίδα μια άλλη έκτακτη είδηση για άλλο νέο περιστατικό και εξέλιξη σε άλλο σημείο του μετώπου ..κάθεσαι και την παρακολουθείς και καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι πιο σοβαρή παραπληροφόρηση και τα ψέματα είναι πιο χοντροκομμένα…Και λες μέσα σου α θα γράψω γι αυτό το νέο που έρχεται από το μέτωπο γιατί έτσι θα πεισθεί ο κόσμος πιο εύκολα..και εκεί που σκέφτεσαι έτσι ..έρχεται νέα έκτακτη είδηση και αρχίζουν να παρελαύνουν μπροστά στην οθόνη άλλη μια χούφτα «ανταποκριτών».

Εκεί χάνεις την όποια διάθεση να «ξεσκεπάζεις» τα ψέματα τους.
Τότε τι κάνεις;; σιωπάς μέσα σου;; …

Περιμένεις να πέσει το ψέμα από μόνο του όπως το ώριμο φρούτο;;;

Nasim Hanna Alatras

Advertisements